Reguli stricte de utilizarea a articolelor pirotehnice. Mesajul Poliţiei Locale Bucureşti: Aveţi grijă de voi şi de cei din jur!

"Dragă comunitate, Cu sezonul sărbătorilor în plină desfăşurare, dorim să vă amintim de regulile stricte privind utilizarea articolelor pirotehnice. Siguranţa noastră şi a celor din jur este prioritatea noastră, aşa că vă rugăm să respectaţi următoarele reguli", se arată în mesajul postat, miercuri, pe Facebook.

Poliţa Locală arată că "articolele pirotehnice nu trebuie folosite între orele 24:00 şi 6:00, cu excepţii pentru evenimente autorizate şi perioadele de sărbători naţionale sau locale".

"Evitaţi utilizarea în apropierea locuinţelor: mai puţin de 50m de case cu până la 4 niveluri şi mai puţin de 100m de cele cu peste 4 niveluri. Respectaţi o distanţă de cel puţin 500m faţă de instalaţii electrice, depozite de combustibili şi instalaţii de gaze. Interzis în păduri şi zone cu risc de alunecări de teren, avalanşe sau căderi de pietre", aprecizează Poliţia Locală.

Autorităţile precizează, de asemnea, că materialele pirotehnice nu trebuie utilizate în apropierea obiectivelor chimice, petrochimice şi altor locuri cu risc de incendiu sau explozie: "Comercializarea către persoanele sub vârsta legală de 16 ani este interzisă".

"Operaţiunile neautorizate, comercializarea către publicul larg a anumitor categorii de articole pirotehnice, precum şi nerespectarea altor reguli constituie infracţiuni şi contravenţii, sancţionate conform legii", mai transmit reprezentanții Poliţiei Locale.

"Folosirea articolelor pirotehnice cu zgomot excesiv poate duce la amenzi şi tulburarea ordinii publice. Ne dorim sărbători pline de bucurie şi fericire, dar să le petrecem şi în siguranţă. Respectaţi regulile şi aveţi grijă de voi şi de cei din jur!", atrag atenția oamenii legii.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list