Mesajul lui Nicolae Ciucă după anunțul morții lui Tal Haimi, unul dintre românii răpiți în Gaza

„Cu profundă tristețe am aflat că Tal Haimi, unul dintre românii răpiți în Gaza, și-a pierdut viața. Gândurile mele se îndreaptă către soția lui Tal, doamna Ella Haimi, pe care am întâlnit-o în luna octombrie la București, dar și către întreaga sa familie", a scris Nicolae Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Președintele Partidului Liberal a transmis condoleanțe ambasadorului Israelului la București, Excelența Sa Reuven Azar, dar și familiei îndoliate.

Familia ostaticului Tal Haimi și Kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, au anunțat miercuri, 13 decembrie, într-o declarație comună, că autoritățile au transmis că acesta a fost ucis pe 7 octombrie, scrie publicația The Times of Israel.

MAE, anunț oficial: Un ostatic român din Fâșia Gaza a murit - Încă două persoane cu dublă cetățenie mai sunt răpite de teroriști

În urma lui Haimi, care a avea și cetățenie română, au rămas soția și cei trei copii ai lor – gemeni în vârstă de 9 ani și un băiețel de 6 ani.

Ambasada Israelului la București a confirmat decesul.

„Suntem profund îndurerați de vestea care confirmă decesul lui Tal Haimi, israelianul cu cetățenie română, răpit de teroriștii Hamas pe 7 octombrie. Soția lui Tal, Ella Haimi, a venit la București la sfârșitul lunii octombrie pentru a cere sprijinul României în scopul intensificării demersurilor privind eliberarea ostaticilor", se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei Israelului la București.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list