Marcel Ciolacu: „Cresc veniturile pentru peste 12 milioane de români. Pensionarii vor primi la timp pensiile indexate"

„De acest buget depind veniturile a peste 12 milioane de români, venituri care cresc anul viitor. 

Dacă scandalul din Parlament este prețul pe care ar trebui să-l plătesc eu, ca premier, pentru ca pensionarii să-și primească la timp, în ianuarie, pensiile indexate, îmi asum această problemă fără nicio ezitare. 

Sarcina mea, ca prim-ministru, este să mă asigur că în 2024 banii din buget ajung acolo unde este nevoie, iar acest buget oferă garanția că vom continua în același ritm şantierele de autostrăzi, că putem plăti mai bine dascăli, că vom avea medicamente și servicii medicale mai bune.

Apropo de medicamente, avem astăzi o decizie extrem de importantă legată de medicamentele compensate cu 90% pentru pensionari. 

Creștem plafonul seniorilor care sunt eligibili să le primească, pentru a putea cuprinde un număr mai mare de pensionari. Este vorba de oameni în vârstă, cu pensii mici, pentru care aceste medicamente sunt cu adevărat vitale. 

Iar în 2024 am majorat bugetul sănătății cu peste 40%, fiindcă reprezintă o prioritate a acestui guvern", a declarat premierul Marcel Ciolacu, joi, în debutul şedinţei de guvern.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list