Haos în domenii cheie din cauza salariilor mici! Angajații DSP, vameșii și polițiștii din penitenciare pregătesc proteste masive - Risc uriaș de blocaj de sărbători

Și vameșii amenință că intră în grevă și blochează frontierele de Crăciun. Principalele nemulţumiri ale personalului vamal sunt legate de condiţiile de muncă şi de neacordarea unor drepturi salariale la care sunt îndreptăţiţi. 

Drept urmare, vameșii amenință că vor bloca frontierele în perioada următoare, care este și una dintre cele mai aglomerate perioade din an. 

Dacă se va întâmpla asta, românii care vor veni în țara vor trebui să aștepte ore în sir la vamă. 

"Se vor forma cozi și la intrare și la ieșire din țară. Asta este viața până la urmă. (...) Politicienii români numai așa înțeleg să îndrepte lucrurile. Noi nu cerem decât aplicarea legii, nimic în plus", a declarat pentru Realitatea PLUS Vasile Zelca, președinte SNPPC.

Angajații spun că lucrează în condiții insalubre, dar și că sunt nevoiți să lucreze în frig. În plus de asta, ei sunt nemultumiți și de felul în care sunt plătiți. 

Proteste sunt și în rândul polițiștilor din penitenciare. Aceștia anunță că vor refuza să mai lucreze, iar în zilele care urmează vor refuza să mai primească infractori, să acorde vizite deținuților, iar de Crăciun și de Revelion vor lăsa pușcăriile nepăzite.

Angajații cer deblocarea legii salarizării și a normelor de hrană și echipamente. Ei cer, de asemenea, să nu mai fie discriminați în ceea ce privește legea pensiilor militare. Altfel, ei refuză să vină la lucru în zilele următoare, iar de Crăciun amenință că nu vor mai veni la muncă și vor lăsa penitenciarele nesupravegheate. 



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list