Cum să închei o aventură emoțională. Capitolul final al aventurii emoționale, terminat cu eleganță și înțelepciune

În cadrul unei relații de cuplu pot apărea adesea diferite situații „de cumpănă", în cadrul cărora cei doi parteneri întâmpină o serie de probleme pe care fie le rezolvă și merg mai departe, fie acestea pot duce la despărțire. Printre aceste probleme de care spuneam se numără și infidelitatea. Acest subiect este unul complex, dar important de precizat este faptul că putem vorbi atât de infidelitate fizică, cât și emoțională.

De aceea, este esențial să facem distincția între cele două.

În rândurile următoare vom aborda tema infidelității de ordin emoțional, care se referă la dezvoltarea unor sentimente de iubire, atracție fizică sau sexuală față de altă persoană, fără să existe neapărat un contact fizic între cei doi. Din punct de vedere al gradului de trădare în relație, aventura emoțională poate reprezenta o trădare mai mică decât cea fizică, dar este destul de important să conștientizăm că și ea reprezintă tot o trădare față de partenerul de viață.

În astfel de situații, este important să știm cum să încheiem o astfel de aventură emoțională, astfel încât să avem capacitatea de a merge mai departe alături de partenerul de viață. Descoperă din rândurile următoare câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi parcurgi în acest proces.

Conștientizarea de sine

Primul pas în cadrul acestui proces, care de multe ori poate fi unul lung și anevoios, reprezintă conștientizarea de sine. Mai exact, este important să înțelegeți motivele care au condus la aventura emoțională și să identificați nevoile sau frustrările din relația actuală. Astfel, veți fi capabili, pe de o parte, să vă detașați de aventura emoțională, iar pe de altă parte, să reparați relația cu partenerul de viață.

Asumarea responsabilității constituie unul dintre cei mai grei pași pe care trebuie să-i parcurgi dacă vrei să închei această aventură emoțională și să continui să ai parte de o relație armonioasă cu partenerul de viață. Astfel, trebuie să recunoști acțiunile tale în fața partenerului de viață și să fii conștientă că acestea au anumite consecințe.

De asemenea, este important să discuți cu partenerul de viață despre propria implicare.

Fii complet deschis și transparent

În astfel de situații, onestitatea și transparența sunt două elemente cheie care te pot ajuta să repari relația de cuplu și să treci peste aventura emoțională. De aceea, este important să fiți deschiși și transparenți cu partenerul despre situația în sine și persoana implicată.

Totodată, este esențial să îi comunicați pașii pe care i-ați făcut sau urmează să îi faceți pentru a remedia situația respectivă.

Întrerupe comunicarea cu iubitul tău

Este crucial ca în momentul în care v-ați implicat într-o aventură emoțională și doriți să o încheiați cu eleganță și înțelepciune, să întrerupeți orice formă de comunicare cu persoana implicată în aventură. Astfel, veți da dovadă de seriozitate în încercarea de a salva relația și îi veți putea demonstra ulterior partenerului de viață că ați încheiat orice fel de legătură cu persoana respectivă și că vă doriți cu adevărat să parcurgeți ceilalți pași din întregul proces de reparare al situației. 

Citește continuarea pe kfetele.rode pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list