CTP, un nou derapaj grobian: "Iisus a dezvirginat-o pe Maria din interior". Reacția dură a Patriarhiei

Totul a pornit de la postarea jurnalistului Cristian Tudor Popescu care, în ziua sărbătorii Nașterii Domnului, într-o postare cu titlul „Dumnezeu-Copil", scriitorul a notat faptul că nașterea lui Iisus Hristos implică o problemă de logică biologică.

"Ni se spune că Maria n-a fost atinsă de logodnicul ei, Iosif, deci avea himenul intact. Nici Matei, nici Luca nu pomenesc de vreo cezariană. Deci, venind în lume pe cale naturală, Iisus a dezvirginat-o pe Maria din interior... Caz unic: Fiul și-a dezvirginat mama", scrie Cristian Tudor Popescu.

Postarea gazetarului nu se oprește, ci continuă în aceeași notă.

"Lipsa trecerii prin vagin și vulvă, precum și a ieșirii inter urinam et feces, între urină și fecale, cum zice Sf. Augustin, ar fi anulat partea omenească necesară personajului divino-uman Iisus, iar prin patimi ar fi trecut Dumnezeul pur, invulnerabil", mai scrie Popescu.

La trei zile de la postarea controversată, care a strâns aproape 5 mii de aprecieri și mai bine de 2 mii de comentarii, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, a venit cu o replică dură.

"A crede că reflectezi la cele de sus (ale Cerului) cu capul adânc înfipt în „cele mai de jos ale pământului".A da buzna în Evanghelii cu cizmele materialismului dialectic și ateismului științifico-fantastic.A-L ironiza pe Dumnezeu fără să percepi ridicolul gigantic al situației și absurdul aproape comic al rățoirii creaturii, libere inclusiv să se facă de râs, în fața Absolutului luat sarcastic la rost că-și permite manifestarea în lumea creată chiar de El", transmite Vasile Bănescu.

Fără a indica direct textul ziaristului, Vasile Bănescu a continuat să explice ceea ce el numește „Arta de a te compromite", vorbind despre o „paradă grotescă". de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list