Cătălin Cherecheș a apelat la o cale extraordinară de atac prin care poate obţine anularea condamnării

„Am depus o contestație în anulare la Curtea de Apel Cluj, care a primit termen anul viitor în luna aprilie. Până atunci urmează procedura de extrădare unde statul român a înaintat anumite documente autorităților germane prin care vor să facă dovada unor condiții optime de detenție, urmează ca și apărarea să depună documente privind condițiile de detenție din România.

Cu siguranță va exista un proces la CEDO, pe mai multe puncte care vor putea fi făcute publice la momentul potrivit, dar unul dintre puncte vizează încălcarea dreptului la un proces echitabil și anume judecarea de către o instanță în componența căreia a intrat un judecător incompatibil", a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Pe 24 noiembrie, Cătălin Cherecheş a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Cu puţin timp înainte de pronunţarea sentinţei, Cherecheş a fugit din ţară prin vama Petea cu un taxi, el folosind un act de identitate al unei rude apropiate. Ulterior, a fost prins de poliţiştii germani în Augsburg şi arestat, însă procedurile de extrădare vor dura ceva vreme.

Cătălin Cherecheș a intentat un nou proces prin care vrea să obțină ANULAREA pedepsei de 5 ani de închisoare

Cătălin Cherecheș - fostul primar care a fugit din țară înainte de condamnare face încă o contestație în justiție. Cherecheș a intentat un nou proces, prin care vrea să obțină anularea pedepsei de cinci ani de închisoare. 

Cătălin Cherecheș - fostul primar din Baia Mare face toate aceste demersuri din Germania, acolo unde a fost prins de polițiști. El se află acum în arest și așteaptă decizia privind extrădarea în România.

Între timp, au fost trimiși în judecată și socrii fostului edil, acuzați că au vrut să îi cumpere bunăvoința judecătoarei care a dat verdictul. 

Cătălin Cherecheș amenință că va da statul român în judecată, la CEDO - Primarul fugar și-a luat încă un avocat

Avocații lui Cătălin Cherecheș susțin că acestuia i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, deși a plecat din România, cu buletinul vărului său,  în ziua pronunțării verdictului de 5 ani de închisoare pentru luare de mită.

Cătălin Cherecheș este încarcerat într-un penitenciar din Munchen, după ce judecătorii germani au considerat că în cazul unei măsuri mai blânde, primarul ar putea evada.

Urmează să fie stabilită și data la care va avea loc procesul în care se va judeca dacă fostul primar va fi extrădat în România.

Primarul penal Cherecheș și-a nenorocit toată familia: soția suspectă, socrii în arest, mătușa și vărul, posibili complici

de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list