Vin super-URAGANELE. Experții vor să introducă o noua treaptă, pentru că furtunile sunt tot mai distructive

În conformitate cu scala actuală a vântului Saffir-Simpson, uraganele sunt clasificate pe o scară de la 1 la 5 pe baza vitezei lor maxime susținuÎte ale vântului.

Un uragan este încadrat în categoria 5 dacă are viteze susținute ale vântului de peste 252 de kilometri pe oră, iar cea mai mare parte a zonei de impact cu o astfel de furtună nu va fi locuibilă timp de săptămâni sau luni.

 

Un nou studiu arată că în ultimii ani s-au înregistrat câteva furtuni care au depășit cu mult acest prag de viteză. Ca atare, ei propun autorităților să se gândească la introducerea unei noi categorii – Categoria 6 – pentru a defini uraganele și taifunurile care au viteze ale vântului care depășesc 300 de kilometri pe oră, potrivit IFL Science.

Din 2013, cel puțin cinci furtuni au atins deja pragul ipotetic al categoriei 6: uraganul Patricia, taifunul Meranti, taifunul Goni, taifunul Haiyan și taifunul Surigae.

De exemplu, uraganul Patricia a lovit Mexicul și părți din Texas în octombrie 2015, cu viteze ale vântului de până la 346 de kilometri pe oră. Până în zilele noastre este cel mai puternic ciclon tropical observat vreodată în emisfera vestică.

 

Image credit: James Kossin and Michael Wehner

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list