Rețeta de prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare a părintelui Mina de la Mănăstirea Botoș

Părintele Mina de la Mănăstirea Botoș a explicat pentru Trinitas cum se prepară o prăjitură delicioasă pentru perioada postului: prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare.

„Astăzi vreau să vă prezentăm o tartă cu morcov, cu stafide și cu merișoare. Foarte bună. O tartă care merge și în zilele de dulce, și în zilele de post", a spus părintele Mina.

Rețeta de prăjitură cu morcovi, stafide și merișoare a părintelui MinaIngrediente:300 ml de lapte vegetal;200 ml de ulei;500 g de zahăr;1,3 kg de morcov;200 g de merișoare:200 g de stafide;480 g de făină;15-20 g de praf de copt.Rețeta de musaca de post a maicii Cristofora de la Mănăstirea Văleni. „Lăsăm să mai dea câteva clocote și apoi o turnăm peste cartofi"

Părintele Mina a explicat, pas cu pas, modul de preparare al rețetei.

„ Vom face întâi următorul lucru: vom adăuga laptele vegetal într-un bol. Vom pune și uleiul și bineînțeles că vom pune și zahăr. Batem până când se omogenizează bine, până când simțim că s-a dizolvat puțin zahărul. Separat, după ce am turnat toată această compoziție, incorporăm ușor morcovul.

Morcovul, după cum vedeți, este o cantitate mare. Ras pare mai mult. Vom adăuga și merișoarele și vom adăuga și stafidele. În prealabil, stafidele trebuie puse la hidratat în apă călduță cam 15-20 de minute. Pentru a lega întreaga compoziție, avem nevoie și de jumătate de kilogram de făină. Amestecăm bine toată compoziția. Între timp punem și praful de copt. Se folosesc cam două pliculețe la cantitatea pe care o am eu.

Citiți continuarea aici

Rețetă de la mănăstire pentru laptele auriu, remediul antic împotriva răcelii, insomniei și problemelor pielii

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list