Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera a decedat. Pe vremuri era cântăreața preferată a lui Nicolae Ceaușescu

Măicuța Anastasia a murit

Trista veste despre trecerea în neființă a Maicii Anastasia a fost transmisă pe rețeaua de socializare Facebook de către jurnalistul Ștefan Ruxanda. Vestea a căzut ca un trăsnet în rândul celor care au iubit și apreciat muzica și personalitatea sa.

„Maica Anastasia, cunoscută de publicul larg drept Puica lgirosanu, a trecut la Domnul. Trupul neînsuflețit va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, Voluntari. Înmormântarea va avea loc joi la Mănăstirea Nera. Dumnezeu s-o odihnească in pace!", a transmis jurnalistul Ștefan Ruxanda pe Facebook.

Cine a fost Puica Igirosanu

Puica Igirosanu a avut o viață plină de aventuri și experiențe muzicale, călătorind prin diverse țări și având îndrumători spirituali de marcă, precum Părintele Arsenie Papacioc și Părintele Rafail Noica.

 După o perioadă petrecută în Marea Britanie, unde a colaborat cu postul de radio BBC în vremurile comuniste, și șapte ani în Franța, a revenit în România după anul 1990.

O călătorie către spiritualitate

După întoarcerea în țară, Puica Igirosanu și-a găsit liniștea și pacea interioară în calea monahală, devenind Măicuța Anastasia de la Mănăstirea Nera din Banat. Aici și-a continuat viața dedicată credinței și muzicii, lăsând o amprentă profundă în sufletele celor care au cunoscut-o și au ascultat-o.

Printre operele sale celebre se numără melodii precum "Să cânte tinerețea", "Tu așa mi-ai spus" și "Când ai plecat", care au atins inimile ascultătorilor cu sensibilitatea și profunzimea lor.

Puica Igirosanu nu doar că a lăsat o amprentă profundă în lumea muzicii, dar și-a dedicat viața credinței și spiritualității, găsind în monahism echilibrul și pacea sufletească de care avea nevoie.

Înmormântarea sa va avea loc joi, la Mănăstirea Nera, iar trupul său va fi depus la Biserica Hospice-ului Sf. Irina, din Voluntari, pentru cei care doresc să-i aducă un ultim omagiu.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list