Noua lege semnată de Klaus Iohannis. Tot ce trebuie să știe posesorii permisului de conducere din categoria B

Lege nouă pentru șoferii români

Decretul de promulgare a legii a fost semnat de președinte și permite șoferilor cu permis categoria B să conducă aceste motociclete, care sunt încadrate în categoria A1. Această modificare extinde valabilitatea permiselor de conducere eliberate pentru categoria B, acordându-le și dreptul de a conduce motocicletele menționate.

Legea a fost adoptată după ce Curtea Constituțională a respins o sesizare a președintelui, care a cerut reexaminarea acesteia, susținând că modificările aduse de parlamentari depășesc limitele cererii de reexaminare formulate de el în vara anului trecut.

Noua schimbare legislativă

Astfel, șoferii care doresc să conducă motociclete conform noilor prevederi trebuie să îndeplinească anumite condiții. Acestea includ o experiență de cel puțin 2 ani la volan și obținerea unei adeverințe care să ateste că au urmat un curs de pregătire practică de cel puțin 10 ore.

Această schimbare legislativă vine în întâmpinarea nevoilor șoferilor și are ca scop facilitarea accesului la conducerea motocicletelor, oferind mai multă flexibilitate și opțiuni în ceea ce privește tipurile de vehicule pe care aceștia le pot conduce legal.



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list