Sondajul care dinamitează clasa politică: pe cine vor românii în Parlamentul European. Cifre halucinante: ce se întâmplă cu comasarea alegerilor?

Institutul de sondare CURS a efectuat un sondaj de opinie pe populația adultă rezidentă din România, pe 1067 de respondenți cu vârste de peste  18 ani. În ceea ce privește comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, un procent de 14% spune că ideea este foarte bună, iar 36% spune că ideea este bună.

Sondaj INSCOP: Cum ar vota românii dacă duminică ar fi alegeri europarlamentare? PSD, în fruntea procentelor! Cine e pe locul 2

Doar 31% dintre românii consideră că ideea comasării alegerilor locale cu cele europarlamentare reprezintă o idee foarte proastă.

De asemenea, 19% dintre români nu au avut o opinie cu privire la această temă.

În privința opțiunilor de vot la alegerile europarlamentare, 31% dintre români ar pune ștampila pe PSD, în timp ce AUR și PNL ar obține ambele câte 20%. Pe locul 4 s-ar afla Alianța Dreapta Unită, cu 13%. Alte formațiuni politice ar obține sub 5%.

Sondaj INSCOP. Politicianul în care românii au cea mai multă încredere. Calculele politice, date peste cap: se schimbă harta puterii

-Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, votanţi în vârstă de 18 ani şi peste

-Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

-Perioada de realizare: 3 - 14 februarie, 2024 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list