Scandalul legumelor toxice de la producătorii din Buzău. Au folosit substanțe interzise pentru a forța coacerea roșiilor și castraveților

Scandalul legumelor toxice ia amploare. Mai mulți legumicultori din Buzău, care foloseau substanțe periculoase pentru consum, ca să forțeze coacerea roșiilor și castraveților, au fost trimiși în judecată. Nu singuri, ci la braț cu traficanții chimicalelor interzise. 

Cinci inculpați sunt acuzați de trafic de substanțe toxice neomologate în România și în Uniunea Europeană, precum și de comercializarea și folosirea lor în culturi de roșii și castraveți. Printre ei se numără și doi legumicultori din județul Buzău, care au folosit substanțele respective în grădinile proprii.

La percheziții, procurorii au găsit cantități uriașe de substanțe, printre care și etrel, folosit pentru coacerea forțată a roșiilor. La audieri, fermierii din Buzău au declarat că nu erau interesați de efectele nocive pe care substanțele respective le au asupra organismului. Mai mult, aceștia au spus că nu consumau legume din acele solarii.

Liderul rețelei cumpăra substanțele din Bulgaria, cu ajutorul unor cetățeni turci. Urma drumul până în România și vânzarea propriu-zisă a substanțelor. Cercetarea penală s-a terminat, iar dosarul a fost trimis în instanță, unde magistrații vor stabili pedepsele pentru fiecare inculpat. de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list