Restaurant chinezesc din Iaşi, închis de Protecţia Consumatorilor. Gândacii mișunau în interior iar mizeria era la ea acasă

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au închis un restaurant din Iaşi, în urma unui control inopinat. Aceştia au descoperit probleme grave legate de igienă şi produse alimentare neconforme, nereguli care au condus, inclusiv, la confiscarea unei cantităţi de 19 kg de produse din carne, relatează Ziarul de Iași.

Vorbim, despre abateri legate atât de frigidere neigienizate cu chedere murdare, plăci de faianţă şi gresie sparte, fisurate, cu urme de reziduri alimentare, prize şi întrerupătoare foarte murdare, coşuri de gunoi fără capac, resturi menajere şi alimentare amestecate în coşurile de gunoi, şi nu în ultimul rând, prezenţa unor gândaci vii găsiţi pe jos, în restaurant.

În acest context, comisarii spun că nu s-a prezentat un proces verbal din care să reiasă efectuarea, de către o firmă specializată, a operaţiunilor de dezinsecţie/deratizare.

„În cursul zilei de 05.02.2024, comisari din cadrul CJPC Iaşi au desfăşurat o acţiune de control la restaurantul LA CAO ca urmare a înregistrării unei sesizări. Aspectele sesizate de consumator au fost confirmate, petiţia fiind concluzionată ca întemeiată", au precizat reprezentanţii Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi.

Potrivit sursei citate, operatorul economic a fost sancţionat cu o amendă, în valoare de 10.000 lei, fiind dispusă măsura de oprire definitivă de la utilizare a unor produse din carne, în valoare de 518 lei. Totodată, s-a dispus măsura de oprire temporară a prestării serviciului până la remedierea deficienţelor constatate.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list