Praf în ochi pentru fermieri! Băncile pot REFUZA cererea de suspendare a ratelor

Ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial, însă varianta aprobată diferă de proiectul pus anterior în dezbatere publică. 

Guvernul a adoptat joi – 25 ianuarie, ordonanța de urgență prin care fermierii afectați de secetă își pot suspenda plata ratelor la bănci.

Actul normativ aprobat de Executiv stabilește unele măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023.

Fermierii afectați de secetă pot cere suspendarea creditelor până la finalul anuluiNoua OUG are în vedere recunoașterea secetei pedologice din anul 2023 ca fiind fenomen meteorologic nefavorabil asimilat unei calamități naturale în agricultură, precum și un moratoriu în contractele de credit sau leasing ale producătorilor agricoli pentru o perioadă de până la 31 decembrie 2024, prin care se propune amânarea plății unor obligații contractuale ale debitorilor, respectiv ale producătorilor agricoli afectați de seceta pedologică, care pot solicita creditorilor suspendarea obligației de plată a creanțelor restante acumulate, precum și a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, acordate debitorilor.

Beneficiarii acestei Ordonanțe de Urgență sunt producătorii agricoli care au încheiat contracte de credit, respectiv leasing cu instituții de credit sau instituții financiare nebancare și pentru care creditorul nu a declarat scadența anticipată, anterior intrării în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list