Cât de des trebuie schimbat buretele de vase? După ce depășește acest termen, devine un real pericol pentru sănătate

Cât de des ar trebui să înlocuiți buretele de vase?

Când devine dificil să-ți amintești ultima dată când ți-ai schimbat buretele pentru vase, este timpul să acționezi! În realitate, acesta trebui înlocuit în fiecare săptămână. Da, acest lucru poate părea excesiv, dar este necesar să se mențină un mediu curat în bucătărie și să prevină creșterea bacteriilor.

De ce se acumulează germenii în bureții de vase?

Bureții de vase oferă un mediu ideal pentru ca germenii să prospere. Structura lor poroasă și prezența reziduurilor alimentare oferă o suprafață propice creșterii bacteriene.

Un studiu realizat de Universitatea din Furtwangen, Universitatea Justus Liebig din Giessen și Centrul Helmholtz din München a relevat prezența a până la 362 de tipuri diferite de bacterii în bureții de bucătărie. Unele niveluri de densitate bacteriană au fost comparabile cu cele găsite în probele de fecale, subliniind necesitatea înlocuirii regulate a buretelui de vase.

Riscuri legate de bacteriile prezente în bureții de spălat vase

Aproximativ 50% dintre speciile bacteriene găsite în bureți aparțin grupului de risc 2, ceea ce înseamnă că sunt potențial patogene.

Persoanele cu sistem imunitar slăbit, cum ar fi copiii mici, bătrânii și persoanele cu boli cronice, sunt deosebit de vulnerabile.

Deși agenții patogeni ai diareei și bacteriile fecale sunt rareori detectați, menținerea unei igiene stricte este esențială pentru a preveni orice risc.

Puteți curăța bureții de vase?

Dorința de a curăța bureții de vase poate părea tentantă, dar nu este o soluție eficientă. Nici cuptorul cu microunde și nici mașina de spălat nu sunt recomandate pentru curățarea bureților, deoarece structura lor nu este rezistentă la căldură. În plus, chiar dacă numărul de bacterii scade temporar după curățare, agenții patogeni pot prolifera rapid din nou pe măsură ce dezvoltă o toleranță mai mare la stres.

Sursă text: Click.ro de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list