Lucian Romaşcanu, reacție după ce Cioloş a acuzat PSD că ar avea un interes în scandalul Roşia Montană: Este o minciună din partea celui poreclit "ministru zero"

Întrebat despre declaraţiile lui Dacian Cioloş cum că PSD ar avea un interes în scandalul Roşia Montană, Lucian Romaşcanu a spus că aceasta este o minciună.

"Este o minciună, ca să tăiem elanul din prima. Domnul Cioloş a încheiat mandatul de prim-ministru cu titulatura de ministru zero, acum vedem că după toate deciziile luate este cu minus şi cu minus mulţi bani. Eu îmi doresc în cpntinuare să avem un verdict, nu ştiu dacă favorabil, dar cu o sumă care să reflecte investiţia pe care a făcut-o Roşia Montană şi tot ce ar putea dumnealor să ceară acolo. În orice situaţie, tot ceea ce s-a întâmplat pe parcursul acestor ani a fost... nu ştiu dacă pot fi bănuiţi de lipsă de inteligenţă, poate a fost altceva acolo, toate deciziile pe care le-au luat, le-au luat parcă în direcţia de a da argumente avocaţilor celor de la Roşia Montană în a căştiga acest proces", a declarat Romaşcanu.

Purtătorul de cuvânt al PSD mai spune că Roşia Montană a fost trecută pe lista UNESCO fără o consultare.

"Prima chestiune a fost acea introducere în ultima zi de mandat pe lista UNESCO a  Roşiei Montane de către Corina Şuteu, un lucru făcut fără consultarea  colegilor din Guvern, fără să ia avize. Nu era obligatorie, dar atâta timp cât iei o decizie de genul ăsta pe un proiect extrem de important pornit tot de dreapta, nu ştiu de ce se vorbeşte de Ponta aici. A fost un acord, înţeleg, negociat la momentul respectiv de Radu Berceanu. Pe ultima secundă, fără să te consulţi cu nimeni, dar  înţeleg că a existat ulterior acordul lui Dacian Cioloş să înscrii Roşia Montană, dând un argument echipei de avocaţi ai Roşiei Montanesă spună că nu se poate exploata", a afirmat Romaşcanu.

Comunicatorul PSD l-a acuzat și pe premierul liberal Ludovic Orban că a dispus reluarea procedurii de înscriere în Patrimoniul UNESCO, după ce guvernul PSD solicitase întreruperea procedurii.

"După care a venit pe guvernul Orban, PSD a spus să întrerupem această procedură, până la judecarea pe fond şi obţinerea unei decizii a Curţii de Arbitraj, nu s-a putut, iar USR care apără pe oricine de orice, au pus presiune pe continuarea  procesului de înscriere în UNESCO. Guvernul Orban a luat această decizie şi iată ne aflăm astăzi în situaţia de  a pierde acest litigiu la  Curtea de Arbitraj. Ce poate fi spus ca o concluzie la acest proces de rele intenţii care s-au întâmplat în guvernarea României  este că avem, sper să nu,  dar se vorbeşte de 2 miliarde, mai avem un miliard plus TVA de la vaccinuri, mai avem câteva milioane bune pe Cuminţenia Pământului, deci guvernul Cioloş nu e guvernul zero, e guvernul cu multe miliarde cu minus", a mai afirmat Romaşcanu.

 

PSD îl acuză pe fostul premier Dacian Cioloş că este principalul vinovat pentru faptul că România riscă să plătească daune uriașe în litigiul cu firma care deţine dreptul de exploatare minieră la Roşia Montană.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list