Klaus Iohannis i-a găsit înlocuitor lui Bogdan Aurescu, după ce acesta pleacă de la Cotroceni

Aurescu va depune pe 6 februarie jurământul pentru funcția de judecător la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), din Haga. 

 

Cine este George Bologan, noul consilier al lui Iohannis

Cu o bogată carieră în diplomație, George Bologan a parcurs toate etapele profesionale, de la atașat până la cea de reprezentant al României cu gradul diplomatic de ambasador. A fost ambasador al României în Italia din 2016, iar din 2022 ambasador ambasador al României în Spania.

 

Ca ambasador în Italia, a organizat prima vizită de stat după 46 de ani în anul aniversării a unui veac de unitate națională (2018), consolidând relațiile bilaterale și creând o punte solidă între cele două țări.

 

Ca ambasador în Spania, a promovat relațiile economice și comerciale dintre cele două țări, consolidând parteneriatele și facilitând schimbul de experiență în diverse domenii. A organizat prima ședință comună a celor două Guverne din istoria celor două țări, în cadrul căreia partea spaniolă a făcut anunțul deschiderii pentru semnare a unui Acord privind dubla cetățenie, lucru deosebit de important pentru conservarea aspectului identitar pentru românii care doreau și cetățenia spaniolă.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list