Ceai pentru somn. Plantele ideale care te ajută să adormi rapid și nu conțin substanțe chimice care să provoace dependență

Dacă suferi de insomnie, cu siguranță știi că există numeroase ceaiuri care te ajută să dormi bine. Poți să servești acest tip de băutură caldă sau rece și să o prepari din orice componentă a plantei (frunze, flori și uneori chiar rădăcină).

Ritmul alert al societății contemporane are un impact major asupra corpului uman. Printre efectele negative pe care le putem experimenta se numără și inabilitatea de a ne odihni noaptea.

Dacă nu îți oprești telefonul mobil înainte de a te băga în pat, verifici excesiv rețelele de socializare sau știrile pe tabletă și încerci să te menții „conectat" în mod constant, creierul tău este suprasolicitat.

Drept consecință, nivelul de anxietate și de stres crește. Ceaiurile au abilitatea de a ține sub control stările nervoase cauzate de anxietate. În mare, aceste băuturi ajută creierul să obțină odihna de care are nevoie.

Cum să bei ceaiuri care te ajută să dormi bine

În țările cu climat rece, ceaiurile calde sunt consumate pe tot parcursul zilei. Dar cel mai bun mod de a profita de proprietățile lor relaxante este să bei puțin ceai imediat înainte de culcare.

Poți găsi numeroase tipuri de plante sub formă de pliculețe de ceai în supermarketuri. Însă te sfătuim să bei ceaiuri cât mai naturale posibil. Majoritatea plantelor folosite pentru a prepara asemenea băuturi pot fi crescute cu ușurință într-un ghiveci.

Nu este deloc greu să prepari ceaiuri care te ajută să dormi.Mai întâi, încălzește o cană (250 ml) de apă până începe să dea în clocot.Adaugă orice plantă dorești, proaspătă sau uscată.Lasă să fiarbă timp de 10 minute.După ce s-a scurs intervalul de timp indicat, oprește focul și lasă infuzia să stea câteva minute.Poți îndulci ceaiul preparat cu miere.Bea-l încet.Ce plante sunt ideale pentru un somn odihnitor?

Deși majoritatea persoanelor folosesc o singură plantă pentru ceai, combinând mai multe ingrediente, vei amplifica proprietățile relaxante ale băuturii. Nu ezita să încerci următoarele ceaiuri care te ajută să dormi bine!

Citește continuarea pe dozadesanatate.rode pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list