Alimentul minune vine din Coreea de Sud. Scapi de grăsimea de pe abdomen, îmbunătățește memoria și scade riscul de diabet

Un nou studiu care a inclus peste 115.000 de persoane, realizat de cercetătorii de la Universitatea Chung Ang din Coreea de Sud, a descoperit că persoanele care consumă trei porții de kimchi pe zi sunt mai puțin predispuse să fie obeze și au mai puțină grăsime abdominală, potrivit Daily Mail.

Bacteriile benefice din kimchi au un efect anti-obezitate

Studii precedente au arătat că bacteriile benefice din kimchi au un efect anti-obezitate, dar cercetătorii coreeni au vrut să știe dacă un consum regulat al acestui preparat poate fi asociat cu reducerea grăsimii abdominale și a obezității, în general.

Grăsimea depusă în zona abdomenului este corelată cu grăsimea viscerală, care este cel mai important tip de grăsime în apariția diabetului de tip 2, pentru că se află în jurul organelor vitale precum pancreasul și ficatul.

Pentru noul studiu, cercetătorii au analizat datele a peste 115.000 de coreeni, cu vârstă de peste 40 de ani, care au participat la studiul de Examinare a Sănătății – o analiză pe termen lung a factorilor genetici și de mediu pentru afecțiuni cronice comune.

Participanții au completat chestionare despre cât de des consumă anumite tipuri de alimente, alegând între mai puțin de o porție pe zi, una până la două porții, două până la trei, trei până la cinci sau mai mult de cinci pe zi.

Kimchi total a fost definit drept kimchi de varză, kimchi de ridiche sau supă de kimchi.

O porție de kimchi de varză sau ridiche are 50 de grame, iar o porție de supă de kimchi a fost stabilită la 95 de grame.

Pentru fiecare participant a fost măsurată înălțimea, greutatea, indicele de masă corporală și circumferința taliei.

Cercetătorii au definit obezitatea abdominală drept o circumferință a taliei de cel puțin 89 cm pentru bărbați și 84 cm pentru femei.

Consumul de până la trei porții de kimchi pe zi a fost asociat cu o scădere de 11 procente a riscului de a fi obez

Rezultatul a arătat o curbă de tip „J", ceea ce înseamnă că un consum moderat de kimchi duce la scăderea obezității, dar un consum prea mare cauzează o creștere a excesului de grăsime.

Consumul de până la trei porții de kimchi pe zi a fost asociat cu o scădere de 11 procente a riscului de a fi obez, comparativ cu mai puține porții.

Pentru femei, consumul a două până la trei porții de kimchi pe zi a arătat o scădere a riscului de obezitate cu opt procente, iar una sau două porții pe zi au fost asociate cu o scădere de șase procente a riscului de a avea un nivel ridicat de grăsime abdominală.

Cu toate acestea, un consum prea mare al acestui preparat nu este sănătos: participanții la studiu care au mâncat mai mult de cinci porții pe zi aveau o greutate mai mare, o circumferință mai mare a taliei și erau mai predispuși să fie supraponderali.

„Pentru că kimchi este o sursă majoră de sodiu, este recomandat consumul unei cantități moderate pentru beneficiile asupra sănătății oferite de celelalte componente ale sale", au declarat cercetătorii.

SURSAde pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list