5 semne că mănânci prea multe proteine. Cum îți afectează asta organismul

Proteinele sunt esențiale pentru organism, deoarece ajută la formarea și repararea țesuturilor și celulelor din organism, susțin echilibrul hormonal, oferă energie, neutralizează bacteriile și virusurile. 

Doza zilnică recomandată de proteine 

Aceste recomandări sunt pentru persoanele care desfășoară activități fizice minime. Persoanele care fac sport sau au un stil de viață activ pot necesita un aport mai ridicat de proteine în alimentația zilnică. 

Femei adulte - 46 grame / zi Bărbați - 56 grame / zi Gravide - 71 grame / zi Copii cu vârste cuprinse între 9-13 ani: 34 grame / zi 

Carnea, produsele lactate, leguminoasele și produsele din soia conțin proteine, prin urmare, trebuie să le includem la fiecare masă. Cu toate acestea, este necesar să nu depășim cantitatea zilnică recomandată, deoarece excesul poate provoca probleme digestive, renale și vasculare. Iată cum îți dai seama că mănânci prea multe proteine! 

Excesul de proteine se manifestă astfel Respirație urât mirositoare - Când organismul descompune proteinele, compușii rezultați contribuie la apariția unei respirații neplăcute. Ajustarea aportului de proteine, hidratarea adecvată, precum și igiena orală ajută la combaterea acestui efect nedorit.Deshidratare - Anumite surse de proteine, mai ales cele de origine animală, pot conține substanțe cu efect diuretic, ceea ce înseamnă că organismul va elimina mai multă apă, iar tu te vei deshidrata. Creștere în greutate - Corpul transformă excesul de proteine în zahăr, care este stocat sub formă de grăsime. În timp, acest proces contribuie la creșterea în greutate. Disconfort gastrointestinal - Dacă mănânci mai multe proteine decât ai nevoie, te poți confrunta cu: diaree, greață, dureri de stomac și constipație. Aceste manifestări sunt întâlnite mai ales în cazul celor care nu consumă suficiente fibre. Probleme renale și hepatice - Dacă te confrunți cu boli de rinichi sau de ficat, este necesar să fii atent la aportul de proteine, deoarece excesul poate atrage unele efecte secundare, precum insuficiență renală.

Sursă text: Click!pentrufemeide pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list