Trucul din bucătărie pe care trebuie neapărat să-l știi. Cum faci floricele, pe aragaz, fără unt sau ulei

Popcorn pe aragaz, fără unt sau ulei. Rețetă simplă

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

Boabe de porumbO cratiță cu capac

Instrucțiuni:

Încălzește cratița pe aragaz, la foc mediu-mare, fără a adăuga ulei sau unt. Pune boabele de porumb, astfel încât să acoperi cratița într-un singur strat. Poți ajusta cantitatea în funcție de cât popcorn vrei să faci.

Acoperă cratița cu un capac potrivit. Este important să folosești un capac care să se potrivească perfect, astfel încât să nu permită evaporarea rapidă a aburului. Începe să agiți ușor cratița pe aragaz, pentru a asigura o distribuție uniformă a căldurii și pentru a preveni arderea popcornului. Trebuie să agiți constant, dar nu prea rapid, pentru a evita ca boabele de porumb să sară din cratiță.

După câteva minute, boabele de porumb vor începe să pocnească. Continuă să agiți cratița pe aragaz până când zgomotul încetinește semnificativ. Oprește focul și așteaptă câteva momente pentru a te asigura că toate boabele s-au făcut floricele. Poți transfera popcornul într-un castron sau o tavă și să-l condimentezi după gust. Adăuga sare sau alte arome preferate.

Este esențial să acorzi atenție popcornului fără ulei sau unt, deoarece există riscul ca boabele de porumb să se ardă dacă nu sunt supravegheate constant. De asemenea, este posibil ca rezultatul să difere în funcție de tipul de cratiță folosită și de căldura aragazului tău.

SURSAde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list