Tensiuni majore în Parlament pe devansarea alegerilor prezidențiale: dezbateri pe proiectul UDMR

Comisia juridică de la Senat a pus pe ordinea de zi proiectul de lege care ar permite ca alegerea președintelui să fie făcută cu până 90 de zile înainte de expirarea mandatului.

Deși liberalii și social-democrații au avut declarații comune privind importanța colaborării și a dialogului în politică, acestea par să se fi spulberat în fața intereselor partizane. Dezbaterea din Parlament se anunță a fi lungă și tensionată, cu ambele părți hotărâte să-și apere pozițiile și să obțină beneficii politice din această situație.

Parlamentarii UDMR au depus, la jumătatea lunii decembrie, un proiect de lege prin care se propune ca alegerile să aibă loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte al României.

„Ziua alegerilor este duminica. Alegerile au loc cu cel mult 90 de zile anterior datei în care ajunge la termen mandatul de preşedinte. Cu cel puţin 75 de zile înaintea zilei votării, Guvernul stabileşte data alegerilor prin hotărâre", prevede proiectul de lege. Această inițiativă va fi astăzi discutată la Comisia juridică din Senat și e posibil să intre la vot în plenul forului. de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list