Simularea la BAC 2024 intră în linie dreaptă. A mai rămas o săptămână până la prima probă, cea la Limba Română

A mai rămas o săptămână până la simularea examenului de BAC 2024 care începe luni, 4 martie, cu prima probă, la Limba și literatura română. Mai multe conținuturi de la disciplinele de Bacalaureat, printre care 5 autori la limba română, au fost exceptate la aceste simulări din programele integrale pentru examenele din vară. Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, se deschid plicurile sigilate care conțin subiectul multiplicat, conform procedurii Ministerului Educației.

La simulările pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat 2024, lucrările vor fi scanate în clasă și corectate pe platforma digitalizată, după cum a anunțat Ligia Deca: „În plus, lucrările sunt repartizate automat și aleatoriu către profesori evaluatori din alt județ decât județul din care provin candidații, printr-un click".

Rezultatele simulării examenului de Evaluare Națională la clasa a VIII-a, corectată digitalizat, arată că peste 135.000 de elevi de clasa a VIII-a nu au obținut nota 7 la Matematică.

Art. 1 – „(3) La simularea probelor scrise ale examenului național de bacalaureat participă elevii claselor a XII-a și a XIII-a seral/frecvență redusă", prevede ordinul nr. 6.760 din 7 decembrie 2023.

Pentru elevii de clasa a XII-a din județele Alba, Arad, Bacău, Brașov, Constanța, Dolj, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Sibiu, Suceava, Timiș, Tulcea și Vâlcea, proba simulării este în prima zi de după vacanța de schi.

Calendarul simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat 2024:4 martie 2024: Proba E) a) – probă scrisă – Limba şi literatura română5 martie 2024: Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului6 martie 2024: Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării7 martie 2024: Proba E) b) – probă scrisă – Limba şi literatura maternă15 martie 2024: Comunicarea rezultatelorAccesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30.

Art. 8 – „(2) Elevii sunt primiți și așezați în bănci; repartizarea elevilor pe săli se realizează astfel încât aceștia să fie așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, la nivelul unității de învăţământ/centrului de examen", conform procedurii.

Conform documentului, timpul destinat elaborării unei lucrări scrise pentru fiecare dintre probele simulării examenului national de bacalaureat este de trei ore, începând din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. 

SURSA



de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list