Și tu iubești pastele? Cum să le gătești ca un bucătar profesionist: trucuri care să nu se mai lipească între ele

Cu siguranță că fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat să punem pastele la fiert iar atunci când ne-am întors în bucătărie am văzut că acestea s-au lipit între ele, sau chiar și de oala în care fierbeau. Dacă nu suntem foarte experimentați în bucătărie, putem cădea în capcana de a avea impresia că am stricat pastele și că trebuie să punem altele la fiert.

Însă, gospodinele cu experiență folosesc un truc ingenios, care ne poate scăpa complet de această problemă supărătoare! Mai precis, tot ce trebuie este să folosim o cantitate suficientă de apă! Deși poate părea ceva extrem de banal, foarte multă lume nu știe exact cât de multă apă este necesară pentru ca pastele să fiarbă cum trebuie!

Cât de multă apă este necesară pentru paste

Mai precis, dacă vrem să fierbem pastele fără probleme, fără ca acestea să se lipească între ele (ori să se lipească de oala în care se află), trebuie să avem grijă la apă! Se pare că pentru 100 de grame de paste este necesar aproximativ un litru de apă, dar și o linguriță de sare! De sigur, trebuie să avem mare grijă și la mărimea vasului în care fierbem pastele!

Dacă cumva nu apreciem cantitățile cum trebuie și folosim un vas prea mic pentru cantitatea de paste pe care o pregătim, acestea cu siguranță se vor lipi între ele! Motivul este faptul că amidonul din paste este eliberat în timpul fierberii, iar acesta va face ca preparatul nostru să se lipească în oală. Așa că tot ce trebuie să facem este să fim atenți la cantitatea de apă folosită, cât și la mărimea oalei în care pregătim pastele!

Sursă text: Click.rode pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list