Schimbări spectaculoase ale vremii, în următoarele două săptămâni: diferențe de până la 20 de grade, de la o zi la alta

BANAT

Cu variații în general ușoare de la o zi la alta, în intervalul 5-12 februarie vremea va fi deosebit de caldă, valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 14 și 18 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează maxime de 3...4 grade, în medie regională. 

Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor; în intervalul 5-12 februarie vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă și se vor încadra între 3 și 8 grade, iar ulterior nopții de 12 februarie și până la sfârșitul intervalului de prognoză vor scădea până spre medii de -3...-2 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mare în ziua de 5 februarie, apoi va fi în creștere începând cu 12 februarie.

CRIȘANA

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 12 și 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 și 7 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se înregistreze medii ale maximelor de 3...4 grade și ale minimelor în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie.

TRANSILVANIA

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 9 și 16 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele să scadă până spre valori medii în jurul a 2 grade. 

Valorile medii ale minimelor vor fi mai ridicate decât normele climatologice ale acestei perioade în intervalul 5- 13 februarie și vor fi cuprinse între 1 și 4 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului de prognoză, până spre -5...-4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, apoi din nou începând cu data 13 februarie.

MARAMUREȘ

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 11 și 16 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele să scadă până spre valori medii de 2...3 grade. 

Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei în intervalul 5 - 13 februarie și vor fi cuprinse între 4 și 6 grade, apoi acestea vor fi în scădere până spre sfârșitul intervalului, când se vor înregistra valori medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, precum și în zilele de 8 și 9 februarie și din nou după data de 13 februarie.

MOLDOVA

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 12 și 18 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză maximele să scadă până spre valori medii în jurul a 2 grade. 

Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în intervalul 5- 13 februarie și vor fi cuprinse între 1 și 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârșitul intervalului, spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în prima zi a intervalului, apoi din nou începând cu data de 13 februarie.

DOBROGEA

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 15 și 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 și 9 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4...5 grade, iar minimele până în jurul a -1 grad. Probabilitatea pentru precipitații va crește începând cu data de 13 februarie.

MUNTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 16 și 18 grade, iar cele ale minimelor între 3 și 7 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4...5 grade, iar minimele până în jurul a -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va crește începând cu data de 13 februarie.

OLTENIA

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 15 și 19 grade, iar cele ale minimelor între 3 și 5 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 5...6 grade, iar minimele până în jurul a -3 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 13 februarie.

LA MUNTE

Vremea va fi deosebit de caldă în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 3 și 8 grade, iar cele ale minimelor între -2 și 2 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4 grade, iar minimele până în jurul a -10 grade. Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list