Rețeta de weekend. Negresă cu banane, prăjitura pe care vei ajunge să o iubești. Se prepară rapid și este extrem de gustoasă

Ingrediente

- 3 banane coapte, zdrobite

- 125 ml unt topit

- 1 cană (200 g) zahăr

- 2 ouă

- 1 linguriță extract de vanilie

- 180 g de făină1/2 cană (50 g) cacao

- 1 linguriță praf de copt

- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

- 1/4 linguriță sare

- 240 ml de lapte

Mod de pregătire

- Încălziți cuptorul la 180°C și ungeți o formă de copt cu unt sau folosiți hârtie de copt.

- Într-un bol mare, amestecați bananele zdrobite, untul topit și zahărul până când obțineți o compoziție omogenă.

- Adăugați ouăle, unul câte unul, amestecând bine după fiecare adăugare. Apoi, adăugați extractul de vanilie și amestecați din nou.

- Într-un alt bol, combinați făina, cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea.

- Adăugați treptat amestecul uscat în amestecul umed, alternând cu laptele, începând și terminând cu ingredientele uscate. Amestecați bine după fiecare adăugare.

- Turnați compoziția rezultată în forma pregătită și uniformizați suprafața.

- Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 40-45 de minute sau până când testul scobitorii iese curat.

- Lăsați negresa să se răcească în formă pentru câteva minute, apoi transferați-o pe un suport pentru răcire.

- Odată răcită, puteți să o tăiați în bucăți și să o serviți. Poftă bună!

Sursă text: Știri Diaspora



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list