Negocieri CRUCIALE la Guvern: Marcel Ciolacu se întâlnește, din nou, cu fermierii și transportatorii care protestează de o lună!

Fermierii din mai multe județe care protestează lângă București vor avea o nouă întâlnire cu premierul României, Marcel Ciolacu și cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu. Discuțiile se vor purta la Palatul Victoria, începând cu ora 13:30.

De o lună, protestatarii din agricultură și din transporturi sunt în stradă în toate colțurile țării, dar și la intrare în Capitală. Tensiunile au ajuns la cote maxime. Forțele de ordine au fost suplimentate, iar polițiștii îi împiedică pe protestatari să mai plece în convoi în zona Afumați. Oamenii spun ca nu renunță până când toate revendicările nu vor fi puse în aplicare.

Guvernul a aprobat acordarea grantului de 100 de euro pe un hectar de cereale cultivat, însă fermierii spun că ajutorul nu este suficient pentru a le acoperi pierderile și că la nivelul Uniunii Europene, toate țările trebuie să compenseze identic pentru că piața este comună. Agricultorii se pot prezenta la centrele APIA până în data de 8 martie cu documentele necesare pentru a beneficia de acest ajutor de stat. Toate cererile eligibile primesc sprijinul, în limita a 280.000 de euro pe fermă. 

Subvenția de 100 de euro pe hectar oferită fermierilor din România pentru anumite categorii de culturi de cereale a creat o serie de nemulțumiri. Aceasta ordonanță aprobată recent face parte dintr-o schemă amplă de ajutor pentru a compensa pierderile suferite. 

Fermierii spun că grantul de 100 de euro per hectar nu le acoperă pierderile și că la nivelul Uniunii Europene, toate țările trebuie să compenseze identic pentru că piața este comună.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list