Marcel Ciolacu, întâlnire și discuții cu ambasadorii statelor membre UE la București: Am reiterat solicitarea de a clarifica aderarea completă la Schengen

"Am discutat astăzi cu ambasadorii statelor membre UE la Bucureşti despre priorităţile europene ale României, la invitaţia preşedinţiei Belgiei la Consiliul UE. Le-am mulţumit reprezentanţilor corpului diplomatic pentru sprijinul oferit în vederea aderării României la spaţiul Schengen, pe cale aeriană şi maritimă, şi am reiterat cu fermitate solicitarea de a clarifica aderarea completă la zona de liberă circulaţie în cel mai scurt timp", a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Potrivit premierului, "este evident că Uniunea Europeană trebuie să ofere un răspuns pragmatic şi concret la nevoile exprimate de fermieri, dar şi să se asigure că toţi cetăţenii europeni sunt protejaţi în faţa ameninţărilor reprezentate de Federaţia Rusă şi de curentele politice care vor să ne dezbine şi vulnerabilizeze la nivel european".

"Guvernul României este deplin angajat în implementarea PNRR şi atragerea cât mai multor fonduri europene şi a investiţiilor străine. Doar prin dialog putem realiza acest lucru. Izolarea nu reprezintă o soluţie şi a generat mereu sărăcie şi subdezvoltare", a adăugat Ciolacu.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list