Klaus Iohannis, discurs istoric în Parlamentul European: Aderarea ne-a adus beneficii indiscutabile și dintre cele mai concrete

Principalele declarații făcut de Klaus Iohannis în Parlamentul European:

Vă mulțumesc, doamna președinte, că mi-ați oferit ocazia de a reveni în centrul democrației europene la începutul unui an crucial pentru viitorul Uniunii Europene.

Vreau să reafirm încrederea mea și a poporului român în valoarea acțiunii europene unite și solide în puterea incontestabilă a unei singure Europe. Efectele pandemiei, războiul de agresiune al Rusiei împotriva Ucrainei, conflictul din Orientul Mijlociu, toate sunt evoluții dramatice care ne-au testat în ultimii ani capacitatea de răspuns și atașamentul nostru sincer față de Uniune și față de valorile și principiile care ne țin împreună.

Țara mea este probabil unul dintre cele mai bune exemple ale puterii transformatoare a Uniunii Europene. Aderarea ne-a adus beneficii indiscutabile și dintre cele mai concrete: fondurile europene ne-au permis să realizăm proiecte esențiale de infrastructură. Peste 600.000 de tineri au participat la programul Erasmus. Uniunea înseamnă un spațiu al siguranței, al prosperității și al diversității. UE rămâne prin excelență un spațiu al liberei circulații.

Proiectul european necesită zi de zi atenție, efort, dacă vrem să trăim liberi într-o Europă unită și prosperă. România de astăzi este un promotor puternic al acțiunii coordonate în spiritul valorilor europene. Avem responsabilitatea de a susține o Europă care duce mai departe aceste principii și valori.

Prioritățile pe care le vom defini împreună după aceste alegeri vor trebui să ne ajute să răspundem pragmatic la provocările prezentului și să ne pregătească mai bine pentru provocările viitorului.

Uniunea noastră se confruntă cu provocări geopolitice fără precedent. Viitorul nostru depinde de fiecare decizie pe care o luăm acum. La nivel global, ordinea internațională bazată pe reguli este pusă la îndoială iar și iar.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list