Emil Boc, despre problema comasării alegerilor: Este în consonanță cu practica europeană, este posibil să se facă

Emil Boc susține că este legală comasarea alegerilor și chiar se va întâmpla asta și în alte state europene. Primarul Clujului declară că e doar o chestiune de oportunitate:

"Sunt 9 state  care în iunie, organizează simultan alegeri europarlamentare cu simultan cu alegeri locale regionale. 

Vedem alții care spun că un atentat la democrație, că se fură, că se fac mașinațiuni, știți la cine refer.Noi trebuie să ne uităm și să vedem dacă ceea ce se face, ceea ce se propune este în consonanță cu legea, este în consonanță cu practica europeană, este posibil să se facă și atunci, legal, este? Da, este! Se poate face? Alții fac din Uniunea Europeană? Fac!

Este posibil să se implementeze? Da! 

Eu ca prim-ministru, am organizat în 2009 simultan alegeri prezidențiale, turul unu, cu un referendum pe care l-am avut atunci și n-a fost nicio problemă s-au organizat și a fost foarte bine și au mai fost și în 2019, dacă vă amintiți bine, referendum odată cu cu alegerile. 

Deci aceste lucruri chiar noi în România le-am organizat, iar  a nu avea încredere că oamenii nu vor fi să aleagă între buletinele de vot, asta înseamnă practic o au fensă la la adresa cetățeanului.

Eu cred că după 30 de ani democrație, cetățenii știu, știu ce trebuie să fac atunci când merg la vot. Eu nu cred că nu putem avea încredere în cetățeni, că ei nu vor știi să diferențieze alegeri pentru Parlamentul European de alegerile pentru primar, să fim serioși. Cred că după 30 de ani de democrație, acest lucru, repet, îl știe fiecare, iar cei  care se opun, practic le de dau un vot de plan cetățeanului pe care nu-l consideră capabil să să disceană și să facă alegerile potrivite. 

Alegerile le face cetățeanul în urna lui, acolo în cabina de vot. Acea alegere o face cetățeanul, că o face în iunie, să o face în octombrie, tot cetățean o face, dar dacă putem să le facem împreună, să economisim și timp, și bani, atunci de ce să nu se facă?

Dar, repet, e o decizie de oportunitate, pe care până la urmă cei de la nivel național o vor lua", a declarat Emil Boc la Napoca Live.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list