Doliu în fotbalul românesc. Un sportiv român de legendă s-a stins în Suedia, trupul neînsuflețit nu poate fi repatriat

În 20 noiembrie anul trecut, Gabriel Zahiu, buzoianul care a jucat alături de nume mari precum Iordănescu, Marcel Răducanu și Dudu Georgescu, și-a găsit sfârșitul în Helsingborg, Suedia. Vestea cutremurătoare a fost confirmată de Dan Tulpan, fostul său coleg și președinte al Gloriei Buzău, care a aflat decesul după sărbători.

Zahiu, în vârstă de 67 de ani, părăsise România în 1987, căutând un nou început în Suedia. Acolo, și-a găsit drumul în fotbal, dar și-a petrecut ultimii ani într-o izolare aparentă, departe de țara natală. Născut la 17 noiembrie 1956, a murit la doar trei zile după ce și-a sărbătorit cea de-a 67-a aniversare, scrie welovesport.ro.

Viața sa în Suedia a fost marcată de lupta cu problemele de sănătate, în special cele legate de inimă, care, în cele din urmă, i-au pus capăt zilelor. Cu toate acestea, vestea tragică a trecut neobservată pentru o perioadă, deoarece legăturile sale cu România se estompaseră treptat, iar autoritățile suedeze au consemnat decesul fără să existe un contact apropiat care să se ocupe de formalitățile necesare.

În timp ce orașul natal al lui Zahiu, Buzău, încearcă să-și plângă fiul pierdut, cu greu se găsesc soluții pentru repatrierea trupului său. Apropiații din România sunt puțini, iar formalitățile de aducere a corpului înapoi par a fi copleșitoare pentru familia sa rămasă.

Gabriel Zahiu a fost un nume cunoscut în lumea fotbalului românesc. Cu o carieră înfloritoare la Steaua București, unde a jucat șase ani și a adunat peste 120 de meciuri de campionat, Zahiu a fost un mijlocaș talentat și respectat. A câștigat două titluri naționale și două Cupe, contribuind semnificativ la succesul echipei.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list