Cum scapi de nasul înfundat. 7 remedii la îndemâna oricui, care te vor pune imediat pe picioare

Există trucuri pe care le poți folosi pentru a potența efectul benefic al tratamentelor recomandate de medic, și a suporta mai ușor simptomele nasului înfundat.

Inhalaţii cu plante

Muşeţelul este dezinfectant şi accesibil oricui şi, de aceea, este bine să-l pui în fruntea listei plantelor care te ajută să scapi de senzaţia de nas înfundat. Pentru a obţine efecte imediate, fă inhalaţii de flori de muşeţel de două ori pe zi. În acest sens, pune trei-patru pliculeţe de flori de muşeţel într-o oală cu doi litri de apă clocotită.

În funcţie de gradul de suportabilitate, stai apelcat deasupra oalei şi inspiră aburul, circa 15 minute. Inhalaţii se mai pot face cu lavandă, rădăcină de cerenţel, cimbrişor şi salvie.

Hreanul

Hreanul este un remediu vechi folosit în casă pentru un nas înfundat pentru a curăța sinusurile de mucus. Nasul și gâtul au glande care produc mucus în fiecare zi, pe care îl înghițim fără să ne dăm seama. Și, pentru că mucusul ajută la filtrarea particulelor pe care le inhalăm, nu este neobișnuit ca bacteriile sau virusurile să se blocheze în el și să provoace inflamații ale membranelor sinusurilor, determinând îngroșarea mucozităţilor.  

Compresele

Dacă ai sinusurile înfundate, aplică pe frunte, ochi și obraji comprese umede. Se pot alterna între 5 minute cu comprese calde și 5 minute cu comprese reci. Pentru a calma durerea, folosește ceaiul de ghimbir sau apa folosită pentru a înmuia ghimbir proaspăt. Planta este un antiinflamator natural și inhibă producția de citokine care provoacă durere și inflamație.

Presopunctura

Un descongestionant natural este şi presopunctura. Se folosesc degetul mare și arătătorul stâng pentru a apăsa zona de lângă interiorul ochilor de pe ambele părți ale nasului înfundat. În același timp, foloseşte degetele și palma pentru a prinde mușchii de pe ambele părți ale coloanei vertebrale din spatele gâtului. Se pune presiune pe toate cele 4 puncte, aproximativ 1 minut și, cel mai probabil, vei începe să simți o oarecare ușurare.

Masajul feței

Oricât de greu îți vine să crezi, masajul la nivelul feței, făcut simplu, cu degetele, crește circulația în zonă și va ajuta la ameliorarea durerii și disconfortului. Folosind și presopunctura, se poate obține ameliorarea respirației și drenajul secrețiilor. Apasă cu degetele arătătoare pe marginea exterioară a nărilor de la baza nasului, ține apăsat timp de 30 de secunde, eliberează și repetă de 3-4 ori.

Folosește un umidificator

Aerul uscat duce la uscarea şi iritarea căilor respiratorii, ceea ce cauzează inflamație și împiedică scurgerea naturală a mucusului. Un umidificator este o modalitate excelentă de a obține o ameliorare, deoarece adaugă umiditate înapoi în aer. Dacă nu îl ai, pune un vas cu apă pe calorifer. Sunt utile şi duşurile calde.

Hidratarea suficientă

Consumul de lichide poate subția mucusul din căile nazale, facilitând scurgerea mucozităţilor. Lichidele calde ajută la deschiderea rapidă a sinusurilor congestionate. Te ajută mult, în afară de apă, şi supele şi ceaiurile de plante.

Sursă text: Click!Sănătate de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list