Cum pui corect hainele la spălat? Ce se întâmplă dacă umpli mașina până la refuz

Atunci când pui rufe la spălat, trebuie să ții cont de anumite aspecte, astfel încât hainele să se curețe bine și țesătura să se păstreze ca nouă cât mai mult timp. Spală, pe cât posibil, rufe de culori asemănătoare, pentru a evita transferul de culoare de la hainele negre la cele albe. Articolele închise la culoare este bine să fie spălate pe dos, pentru a nu se decolora în timp.

 

Trebuie să fii atent, atunci când alegi programul de spălare și temperatura. Dacă alegi o temperatură prea mare, materialele se pot deteriora în timp. Țesăturile delicate se spală la temperaturi scăzute, pentru a se menține la calitate înaltă.

De ce să nu pui prea multe haine în mașina de spălat

Fiecare mașină de spălat are o anumită capacitate recomandată de producător, de care trebuie să ții cont atunci când pui la spălat. Când așezi rufele în mașină, nu încărca prea mult cuva. Dacă umpli mașina de spălat cu haine, acestea nici nu se vor spăla bine, dar este posibil și să se strice țesătura. Din cauza accesoriilor precum fermoare, capse sau nasturi, țesătura se poate rupe atunci când hainele se freacă unele de altele.

 

În plus, atunci când mașina de spălat este prea plină, din cauza greutății, se pot strica anumite componente, printre care și motorul. Când mașina centrifughează, greutatea pune presiune pe unele piese și componente, ducând la defectarea acesteia, în timp. Ține cont de capacitatea recomandată de producător, atunci când pui rufe la spălat.

Nu trebuie să cântărești hainele atunci când le pui la spălat, ci doar să nu umpli cuva complet. Pune haine doar cât să umpli mașina de spălat în proporție de 80%, astfel încât acestea să se spele bine și să prelungești durata de viață a aparatului electrocasnic.

SURSA



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list