Cel puțin un român din zece, cu vârsta peste 15 ani, a consumat substanțe interzise - RAPORT OFICIAL

Specialişti din mai multe domenii au vorbit sâmbătă, la o conferinţă organizată la Bucureşti, despre dependenţe şi despre felul în care ele pot fi tratate, potrivit Radio România Actualități..

Şeful secţiei de psihiatrie de la Spitalul Militar Central, doctorul Octavian Vasiliu, avertizează că dependenţele nu vizează doar consumul de substanţe interzise, şi că pot fi amplificate de stigmatizare şi de marginalizare, 

"Este necesară nu doar informarea, ci antrenarea continuă a copiilor, a adolescenţilor şi tinerilor în privinţa modului în care trebuie să facă faţă la presiunile grupului de prieteni care încearcă să-i tenteze să consume droguri, a felului în care pot respinge tendinţa de conformism atunci când aceasta implică participarea la obiceiuri nocive, a evitării ritualurilor de trecere de tipul: ca să faci parte din gaşca noastră sau ca să fii adult trebuie să bei cu noi sau să fumezi iarbă, precum şi a modului în care poate cere ajutor atunci când se confruntă cu fenomene de tip bullying, cyberbullying şi hărţuire", a explicat specialistul.

În România, peste 10% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 64 de ani au consumat în 2022 cel puţin o substanţă interzisă, arată statistici furnizate de Agenţia Naţională Antidrog.

MAI cheamă societatea civilă la o dezbatere pe modificarea legii antidrog. Când va avea loc evenimentulde pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list