Ceaiurile expiră? Cum trebuie păstrate astfel încât să te poți bucura de gustul proaspăt și proprietățile benefice mai mult timp?

Ceaiul este o băutură populară consumată în întreaga lume pentru gustul plăcut și beneficiile sale pentru sănătate. Cu toate acestea, la fel ca orice alt produs alimentar, ceaiul are și el un termen până la care este recomandat să fie consumat.

Dacă vorbim despre pliculețele de ceai, în majoritatea cazurilor acestea au o dată de expirare, care este de obicei de doi ani de la data de producție sau mai mult în funcție de tipul de ceai. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ceaiul va deveni nesigur pentru consum după această dată. De reținut este faptul că data de expirare indică, în principal, timpul până la care ceaiul își va păstra gustul și aroma.

De cealaltă parte, ceaiurile din frunze  au un termen de valabilitate mai lung, în funcție de tipul și calitatea ceaiului. 

Sfaturi pentru depozitarea ceaiului

- păstrați ceaiul într-un recipient etanș, departe de lumina directă a soarelui și într-un loc uscat și răcoros

- folosiți un recipient de depozitare a ceaiului separat pentru fiecare tip de ceai pentru a evita amestecarea aromelor

- evitați să depozitați ceaiul în frigider sau chiar în congelator

- nu depozitați ceaiul în apropierea unor articole cum ar fi condimentele sau cafeaua, deoarece ceaiul poate absorbi mirosurile acestora

- evitați să folosiți linguri sau mâinile umede atunci când manipulați ceaiul deoarece umezeala poate provoca deteriorarea ceaiului

Patru semne care vă indică expirarea ceaiului: pierderea aromei, pierderea gustului, miros stătut și schimbarea culorii.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list