Ce se întâmplă dacă nu bem apă o zi întreagă? Riscurile uriașe la care ne expunem

Sănătatea noastră nu trebuie neglijată niciodată, iar unul dintre cele mai banale lucruri pe care le putem face pentru a avea grijă de noi este să bem îndeajuns de multă apă. O stare bună de sănătate nu depinde numai de medicamente ori vitamine, ci și de lucruri mult mai simple, precum activitatea fizică, dieta, ori, nu în ultimul rând, cantitatea de apă pe care o consumăm zilnic, scrie Click!.

Ce se întâmplă dacă nu bem apă o zi întreagă

Un consum insuficient de apă (sau, mai rău, absența totală a apei) va duce la nenumărate probleme, cum ar fi oboseala fizică și psihică. În plus, creierul nostru nu va mai funcționa la capacitatea lui normală, iar chiar și fibrele musculare vor fi afectate serios.

Mai precis, deshidratarea poate duce la dificultăți de concentrare. Ne va fi mai greu să fim atenți și să gândim clar. Este foarte posibil să gândim mai încet și să nu procesăm informațiile la fel de rapid și eficient ca în mod obișnuit. În plus, lipsa apei va conduce și la o stare generală de oboseală și slăbiciune.

Alte efecte ale deshidratării sunt durerile de cap, pielea uscată, dar și apariția diverselor probleme digestive. Nu este exclus ca lipsa apei din organismul nostru să ducă la insuficiență renală, sau leșin.de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list