Ce pedeapsă au primit părinţii din Călărași care şi-au opărit intenţionat fetiţa şi au lăsat-o să moară. Bunica, martoră la chinurile copilei

Judecătorii Tribunalului Prahova l-au condamnat, miercuri, la 22 de ani de închisoare pe bărbatul care în anul 2021, împreună cu soţia sa, şi-a oprit fiica cea mică, pe motiv că plângea, lăsând-o să moară în agonie. Mama fetiţei a fost condamnată la 20 de ani de detenţie, pentru omor calificat asupra unui membru de familie. Bunica paternă a primit o pedeapsă de opt luni de închisoare cu executare pentru că a asistat la chinurile copilei fără a interveni şi fără a cere ajutor pentru ea.

Faptele s-au petrecut într-o casă din judeţul Prahova, iar proprietarul acesteia a sunat la 112, când a văzut starea în care se află fetiţa, însă aceasta nu a mai putut fi salvată.

Părinţii găsiţi vinovaţi se află în închisoare din 31 martie 2023, dată la care procurorii, care anchetau iniţial un deces accidental, au decis să îi pună sub acuzare, după ce au adunat probe că micuţa a fost, de fapt, omorâtă cu intenţie.Nici mama, nici tatăl nu mai au dreptul de a-şi exercita drepturile părinteşti asupra celorlalte două fiice pe care cuplul le are şi care se află în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi.

Instituţia a decis ca acele două fetiţe să se constituie părţi civile în dosar, iar părinţii sunt obligaţi, prin decizia instanţei, să plătească fiecăreia 100.000 de lei cu titlu de daune morale.

De asemenea, instanţa a decis prelevarea de probe genetice de la cei doi părinţi şi introducerea acestora în Sistemului Naţional de Date Genetice Judiciare.

Atât tatăl, aflat în Penitenciarul Mărgineni, cât şi mama, încarcerată în Penitenciarul Târgşor, au cerut să fie eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu, solicitările lor fiind respinse de judecători. Bunica găsită vinovată se află sub control judiciar.

Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă.

Cazul a fost deschis după ce, în 27 octombrie 2021, un bărbat a sunat la 112 şi a anunţat că o familie aflată în vizită şi cazată în casa sa din comuna prahoveană Poienarii Burchii are un copil mic care a fost opărit. Cadrele medicale au găsit copilul în vârstă de 2 ani şi 10 luni fără viaţă.

Iniţial, cazul a fost preluat de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, care au făcut verificări pentru ucidere din culpă. Ulterior, ancheta a arătat că micuţa a fost opărită în mod intenţionat şi lăsată să moară. Astfel, în martie anul acesta dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, care i-a pus sub acuzare pe mamă şi pe tată pentru omor asupra unui membru de familie.

 de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list