Anchetă după ce un tânăr a fost bătut de un polițist aflat în timpul liber. Momentul agresiunii, filmat de un trecător

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Teleorman a dispus verificări în cadrul instituţiei, prin structura de Control Intern, după ce în spaţiul public au apărut imagini în care se vede cum un poliţist agresează un tânăr, pe o stradă din Alexandria.

Potrivit oficialilor IPJ Teleorman, poliţistul se afla în timpul liber în momentul agresiunii.

Incidentul a avut loc pe stradă, în municipiul Alexandria, în urmă cu câteva zile. În imaginile surprinse de martor, cei doi par a avea întâi un schimb de replici, apoi se vede cum polițistul îl lovește cu palma peste față pe tânărul care apoi pleacă. 

Oficialii IPJ Teleorman au transmis, sâmbătă, un punct de vedere cu privire la respectivul eveniment, după ce imagini video cu agresiunea au apărut în spaţiul public.

„La data de 16 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Investigaţii Criminale Alexandria s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un tânăr din localitate ar fi fost agresat fizic, în timp ce se afla la intersecţia străzilor Carpaţi şi Al. Colfescu şi au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe. Cercetările preliminare au reliefat faptul că tânărul ar fi fost lovit în zona capului de către un bărbat din aceeaşi localitate, pe care aparent îl cunoaşte. Menţionăm faptul că bărbatul în cauză este poliţist şi se afla în timpul liber", a transmis, sâmbătă, Compartimentul de Informare şi Relaţii Publice din cadrul IPJ Teleorman. 

Reprezentanţii instituţiei precizează că la nivelul Poliţiei judeţene se fac verificări prin structura de Control Intern.

„Întrucât astfel de comportamente nu sunt tolerate în rândul poliţiştilor, conducerea I.P.J. Teleorman a dispus efectuarea de verificări, prin structura de Control Intern, pentru stabilirea existenţei/inexistenţei abaterii disciplinare de comportarea necorespunzătoare în serviciu, familie sau societate, dacă aduce atingere onoarei, probităţii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei", precizează sursa citată. 

 de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list