34 kg aur și 350 kg de argint, recuperate dintr-un milion de telefoane mobile reciclate, în Buzău. VIDEO cu procesul obținerii metalelor rare

n urma unei analize, operatorul specializat în reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice ieşite din uz arată că în general consumatorii români sunt tentaţi să păstreze telefoanele mobile vechi, defecte dar să arunce în locuri improprii cum ar fi coşul de gunoi, aparatele de mici dimensiuni."Comportamentul consumatorilor privind achiziţia de noi echipamente electrice diferă de la ţară la ţară, dar în general există o tendinţă de creştere alimentată de avansul rapid al tehnologiei şi de lansarea frecventă a noilor modele. Produsele electronice au o durată de viaţă variabilă în funcţie de tipul şi calitatea acestora. De exemplu, telefoanele mobile sunt înlocuite la intervale scurte, versus electrocasnicele mari, care au o durată de viaţă mai îndelungată. Unii consumatori pot schimba produsele imediat după expirarea garanţiei, fie pentru a profita de tehnologiile mai noi, fie din cauza depăşirii de modă a produsului actual. Paradoxul în România este că suntem tentaţi ori să păstrăm vechile telefoane atunci când le schimbăm, ori sa aruncăm la gunoi electrocasnicele mici, ceea ce afectează atât cantitatea de echipamente de colectat, dar şi mediul înconjurător. Noi încurajăm consumatorii să recicleze în mod responsabil, să folosească punctele de colectare separată şi nu la coşul de gunoi menajer", a transmis, pentru Agerpres, Mihaela Sofronea, reprezentanta grupului.

Gigi Becali, cuvinte grele la adresa lui Florian Coldea, după ce generalul a fost surprins la Untold DubaiÎn urma colectării a peste 1 milion de telefoane mobile, operatorul din domeniul gestionării şi reciclării deşeurilor a reuşit recuperarea unor componente valoroase care pot fi reutilizate în viitoare produse electronice şi electrocasnice."Vechimea şi gradul de uzură al telefoanelor mobile colectate pot fi factori critici în procesul de reciclare. Telefoanele mai vechi pot conţine tehnologii mai învechite şi materiale mai greu de reciclat, iar gradul de uzură poate influenţa calitatea componentelor. Un aspect important al reciclării telefoanelor mobile este tratarea bateriilor cu litiu-ion. Bateriile au potenţialul de a fi periculoase pentru mediu şi trebuie eliminate corespunzător pentru a preveni poluarea. Procesul de reciclare al bateriilor de litiu-ion este complex, bateriile sunt încapsulate şi trebuie extrase cu atenţie din fiecare telefon mobil. Cu toate acestea, în cadrul procesului de reciclare, se încearcă valorificarea cât mai multor componente posibile. Regăsim în componenţa lor metalele preţioase precum aurul, argintul şi cuprul. Acestea pot fi recuperate şi refolosite în alte produse electronice sau industriale. De la începutul activităţii noastre am reciclat peste 1 milion de telefoane mobile, ceea ce înseamnă recuperarea a peste 34 kg de aur, 350 kilograme de argint, 15 kilograme de paladiu", a mai precizat Mihaela Sofronea.

Dan Barna, declarații explozive la Realitatea Plus: „Dosarul meu a fost făcut la comanda lui Iohannis. Am fost blocat să nu ajung în turul doi"Pentru protejarea mediului înconjurător şi a resurselor, consumatorii sunt încurajaţi să colecteze separat deşeuri astfel încât prin tehnologii avansate cât mai multe componente şi materiale să poată fi reciclate cu scopul reintroducerii lor ca materii prime secundare în diferite industrii.

De altfel, procesul prin care pot fi recuperate metale prețioase din telefoane mobile vechi a fost îndelung documentat de pasionații de tehnologie. Mulți dintre ei au postat online videoclipuri în care explică pe îndelete cum pot fi obținute metalele rare:

Prețuri mai mici pentru alimentele pe cale să expire. Ce spune noua lege pentru oprirea risipei alimentarede pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list