Spune ADIO buzelor crăpate și uscate în sezonul rece! 7 remedii simple, la îndemâna oricui

Și, deși prevenirea este întotdeauna cea mai bună tactică, uneori apare problema și nu avem de ales decât să încercăm să o rezolvăm, scrie Eva.ro.

Iată 7 remedii simple pentru buze uscate și crăpateFolosește aloe vera și miere

Gelul de aloe vera este adesea folosit pentru arsuri, dar poate face minuni și pentru buzele crăpate și uscate.Poți cumpăra cu ușurință niște gel din magazin sau poți folosi gelul direct din plantă, dacă ai una acasă.Trebuie doar să rupi o frunză, să o tai și să scoți gelul din ea.Când vine vorba de miere, există multe studii care demonstrează cât de grozavă este pentru vindecarea rănilor.De asemenea, poate ajuta la hidratarea buzelor uscate și la exfolierea lor ușor, îndepărtând pielea moartă.

Mierea organică este cea mai bună pentru asta, așa că încearcă să stai departe de mierea cumpărată din magazine, care este plină cu zahăr.

Folosește balsamuri de buze care au protecție SPF

Indiferent dacă este vară sau iarnă, aplicarea unui  balsam de buze cu SPF 30 sau mai mare este foarte importantă pentru a-ți proteja buzele.Încearcă să găsești un produs care să conțină fie oxid de titan, fie oxid de zinc și aplică balsamul la fiecare 2 ore dacă stai afară prea mult timp.Amintește-ți că soarele îți poate deteriora pielea și buzele, chiar și la temperaturi foarte scăzute.

Folosește ulei de avocado

În timp ce mulți oameni folosesc ulei de avocado pentru gătit, este grozav și ca hidratant pentru buze.

Nu este un alergen major, așa că este perfect pentru cei cu piele sensibilă, care au buzele crăpate în cea mai mare parte a anului.Sterolina pe care o conține acest ulei protejează structura celulelor pielii și tratează inflamația. După ce și-a făcut munca de reconstrucție, îți lasă buzele moi și super hidratate.Folosește felii de castraveți

Probabil ai văzut multe femei în filme punându-și felii de castraveți pe ochi și, după cum se dovedește, poți face același lucru cu buzele.Ia doar câteva felii și freacă-le ușor pe buze și lasă sucul de castraveți pe ele aproximativ 10 minute înainte de a-l clăti.Poți, de asemenea, să zdrobești feliile, să le transformi într-o pastă și să o aplici pe buze ca pe o mască.

Folosește pliculețe de ceai verde

Ceaiul verde este cunoscut pentru proprietățile sale antioxidante și antiinflamatorii.

Poate că nu s-a dovedit că vindecă buzele crăpate, dar ceea ce va face este să diminueze senzația de arsură a buzelor uscate.Pur și simplu pune un pliculeț de ceai verde în apă fierbinte, lasă-l câteva minute, apoi scoate-l.Aplică plicul de ceai pe buze pentru câteva minute și vei observa că se simt mult mai bine după aceea.

Folosește un amestec ușor exfoliant

Există multe rețete de scrub pe care le poți găsi online, iar cele mai multe dintre ele sunt pe bază de zahăr.Ceva simplu, inclusiv zahărul și mierea, poate fi foarte benefic pentru buzele uscate și crăpate.Ar trebui să fii foarte blând cu felul în care freci scrubul pe buze.Un scrub este necesar mai ales dacă buzele tale au piele uscată care atârnă de pe ele.

Folosește un balsam care conține ceară de albine

Ceara de albine are numeroase proprietăți antibacteriene care ajută la vindecarea rănilor de tot felul, inclusiv a buzelor crăpate.

Ajută în cazul infecției și va stimula pielea să înceapă să producă celule noi.Tot ce trebuie să faci este să găsești un balsam de buze bun care să conțină ceară de albine și să-l aplici pe buze de câte ori vrei pe parcursul zilei.

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list