Raportul procurorilor după tragedia de la Ferma Dacilor. Nimeni nu este pus sub acuzare

Precizări privind desfășurarea urmăririi penale în cauza sinistrului ce a avut loc laComplexul turistic "Ferma Dacilor" din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, județul Prahova

Primele imagini cu patronul de la Ferma Dacilor, după tragedia în care și-a pierdut fiul - FOTO

Compartimentul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângăTribunalul Prahova este abilitat să aducă la cunoștința publicului următoarele:

Organele de cercetare penală, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrulParchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au efectuat o serie de activități de urmărirepenală, dintre care enumerăm:

1. În perioada 26.12.2023 – 28.12.2023, au fost efectuate activități de cercetare la fațalocului, cu sprijinul unei echipe multidisciplinare formată din specialiști și experți dincadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial deMuncă Prahova, Inspectoratului de Stat în Construcții, Institutul Național de Criminalisticădin cadrul Poliției Române, Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru SecuritateMinieră și Protecție Antiexplozivă Petroșani (INSEMEX) și Inspectoratului de PolițieJudețean Prahova.

Cercetarea la fața locului a fost finalizată, procedându-se la asigurarea zonei.

 

2. Au fost dispuse expertize genetice judiciare pentru stabilirea identității persoanelor decedate, în baza profilelor ADN, în cazul a șapte victime expertizele fiind finalizate.Cu ocazia efectuării cercetării la fața locului au mai fost identificate mai multefragmente osoase, și cu privire la acestea fiind dispusă efectuarea unei expertize geneticejudiciare, în prezent nefinalizată.

3. Au fost dispuse și efectuate autopsiile medico-legale ale victimelor identificate.

 

4. A fost realizată audierea mai multor persoane. De asemenea, au fost efectuate și alte acte de cercetare penală, dintre care enunțăm solicitarea de înscrisuri, verificări la autorități și instituții abilitate cu avizarea/autorizarea activității în cadrul punctului de lucru unde s-a produs evenimentul, dispunerea de constatări, și altele.

Ancheta după tragedia de la Ferma Dacilor bate pasul pe loc. De ce nu sunt interogați patronii?

Menționăm că și în aceste zile sunt în derulare activități de urmărire penală careurmăresc administrarea unui probatoriu complex.

Raportat la actele procedurale efectuate în cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vorpermite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare, iar pe măsura derulării cercetărilor vom informa opinia publică.

 

Precizăm că aceste activități nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției denevinovăție.



de pe realitatea.net
Sent via IFTTT

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list