Mângâierea unui animal de companie poate scădea tensiunea arterială și stresul. Ce alte beneficii îți poate aduce pisica sau câinele tău

1. Pot reduce alergiileCâinii, pisicile și alte animale de companie introduc tot felul de potențiali alergeni în casa ta în firele lor, saliva și multe altele, plus endotoxine de la bacteriile pe care le aduc cu ei.

Dar animalele de companie vă pot ajuta, de asemenea, să dezvoltați imunitate la acești alergeni.

Cu toate acestea, poate depinde de tipul de animal pe care îl aveți. O analiză a studiilor a descoperit că expunerea la pisici a ajutat la prevenirea astmului, în timp ce expunerea la câini a crescut riscul de a-l dezvolta.

Cu toate acestea, copiii mici par să obțină beneficii clare ale sistemului imunitar de pe urma deținerii de animale de companie.

La copiii cu vârsta sub un an, expunerea atât la pisici, cât și la câini este asociată cu un risc scăzut de astm și alergii, până la vârsta de 5 ani.

2. Stabilizează starea emoționalăChiar și simplul fapt de a fi în aceeași cameră cu un animal de companie vă poate aduce beneficii asuptra stării voastre emoționale.

Un studiu din 2020 a constatat că interacțiunea cu animalele de companie poate avea efecte complexe asupra sentimentelor noastre.

Simpla prezență a unui animal de companie pare să contribuie la reducerea sentimentelor negative, în timp ce interacțiunea cu el, cum ar fi mângâierea poate potența starea de bine.

Un studiu care a implicat 263 de adulți din Statele Unite a constatat că cei care dețin animale de companie au declarat că sunt mai mulțumiți de viața lor decât cei care nu dețin un animăluț.

3. Încurajează mișcareaActivitatea fizică regulată poate avea beneficii majore pe termen lung pentru sănătatea ta.

Astfel având un câine vei face face mai multă mișcare decât persoanele care nu au unul. Iar mersul pe jos are, implicit, numeroase beneficii precum relaxarea psihică, reducerea stresuluiun somn de calitate, longevitate, risc redus de diabet, demență, boli de inimă și multe altele.prevenirea bolilor legate de vârstă

4. CompanieProprietarii animalelor de companie își consideră, de obicei, animalele ca pe un membru importană al familiei. Mulți oameni spun că au un atașament profund față de animalele lor de companie.

Unele cercetări susțin că viața alături de un animal de companie ajută la creșterea stimei de sine și la ameliorarea singurătății la unii oameni.

5. Poate stimula interacțiunile sociale cu alte persoaneDacă ai un câine, probabil că cunoști bine acest fenomen. Plimbarea cu un câine crește semnificativ numărul de interacțiuni sociale pe care le ai cu străinii.

Interacțiunile sociale regulate cu alte persoane pot avea multe beneficii pentru sănătatea fizică și mintală și vă pot ajuta să trăiți o viață mai lungă și mai împlinită.

6. Poate ajuta la reducerea stresului

Prin interacțiunea cu un animal de companie crește nivelul oxitocinei, care este un hormon cu rol în reducerea stresului.De exemplu, cercetătorii unui studiu care a implicat deținuți japonezi au descoperit că un program de terapie asistată de câini a redus nivelurile de cortizol, hormonul stresului.

Mângâierea unui animal poate ajuta, de asemenea, la reducerea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac.

Și poți obține chiar beneficii doar privind animalele.

Vizionarea videoclipurilor cu animale, de asemenea s-a dovedit că reduce stresul în acel moment.

7. Ajută la scăderea tensiunii arteriale și la reducerea riscului de boli de inimăDovezile arată că persoanele cu animale de companie pot avea o tensiune arterială mai mică decât cei care nu au.

Hipertensiunea arterială pe termen lung vă poate afecta grav sănătatea. Este un factor care contribuie la producerea mai multor afecțiuni de sănătate, inclusiv diabet, boli de inimă, accident vascular cerebral și boli de rinichi.

Astfel că, unele studii, au relevat faptul că că a avea un animal de companie poate ajuta la reducerea riscului de a dezvolta boli de inimă.

Persoanele care au un animal de companie au șanse mai mari de revenire după afecșiuni legate de inimă, cum ar fi un atac de cord. Acest lucru a fost valabil mai ales la câini.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list