Escroci inventivi! Cum a fost înșelată o bătrână de 76 de ani să-i dea bijuteriile unei femei sub pretextul că doreşte să i le descânte

"La data de 2 iulie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigații Criminale – Sector 3 au prins în flagrant trei persoane, cu vârsta de 33, respectiv 54 de ani, imediat după ce ar fi săvârșit o infracțiune de înșelăciune, asupra unei femei, în vârstă de 76 de ani", a aunțat Poliția Capitalei într-un comunicat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că trei persoane, o femeie în vârstă de 52 de ani și doi bărbați, ar avea preocupări de natură infracțională, pe linia infracțiunilor de înșelăciune și furt, comise sub pretextul oferirii persoanelor de vârstă înaintată a unor  produse drept pomană, ori a prezicerii viitorului acestora, prin diferite ritualuri, mai arată sursa citată.

Întrucât existau date și indicii că bănuiții s-ar afla în județul Constanța, polițiștii Serviciului  de Investigații Criminale – Sector 3 au acționat în vederea depistării acestora. 

Astfel, la data de 2 iulie 2024, în jurul orei 18.00, bănuiții au fost prinși în flagrant, în județul menționat, imediat după comiterea unei infracțiuni de înșelăciune. În timp ce doi bărbați asigurau paza locului pentru a nu fi surprinși, bănuita ar fi abordat o femeie, în vârstă de 76 de ani, iar sub pretextul că îi va descânta bijuteriile pe care le poartă, ar fi  deposedat-o de cercei, un inel și un lănțișor, valoarea prejudiciului fiind de aproximativ 4.000 de lei. 

Bănuiții au fost imobilizați și conduși la audieri.

"De asemenea,  în momentul depistării, au fost găsite bijuteriile sustrase femeii de 76 de ani,  precum si mai multe bijuterii din metal galben, ce imita bijteriile din aur folosite la comiterea faptelor.

Totodată, în sarcina bănuitei, s-a stabilit că ar mai fi comis alte două infracțiuni, astfel:

- La  data de 29 mai 2024, cea în cauză ar fi deposedat o femeie, în vârstă de 73 de ani, de două inele, în timp ce se aflau la adresa de domiciliu a persoanei vătămate, din Sectorul 3, prejudiciul fiind de 6.000 de lei. - La data de 1 iulie 2024, prin același mod de operare, ar fi deposedat o femeie, în vârstă de 68 de ani, de un lănțișor și o verighetă, în timp ce se aflau într-o zonă din județul Teleorman", au transmis polițiștii.

În baza probatoriului administrat, femeia și bărbații, în vârstă de 33, respectiv 54 de ani au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați magistraților cu propuneri legale.  

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Serviciul de Investigații Criminale – Sector 3, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorul 3, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list