Doi ucraineni au fugit de război, dar au fost găsiți de jandarmi în apropierea frontierei

 

"Astăzi 06 iulie a.c., în jurul orei 16:30, în timp ce se aflau în efectuarea unei acţiuni silvice în colaborare cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Poienile de Sub Munte în zona împădurită Luhei-Rica-Socolău (zonă aflată lângă frontiera cu Ucraiana), patru subofiţeri jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean ,,Pintea Viteazul" Maramureş au observat în pădure doi bărbaţi care nu îşi justificau prezenţa în proximitatea frontierei", a transmis, sâmbătă, Jandarmeria Maramureş.

Sursa citată a precizat că, în urma legitimării acestora şi a discuţiei purtate în limba engleză cu ei, a reieşit faptul că bărbaţii, în vârstă de 34, respectiv 39 de ani, au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România şi intenţionau să ajungă la Poliţia de Frontieră pentru a solicita statului român o formă de protecţie. 

"Cei doi bărbaţi au mărturisit că au plecat din Ucraina pentru a fugi de război, se află pe drum de mai bine de 15 zile şi că au parcurs până aici peste 80 de kilometri", a mai transmis sursa citată.

 

Cetăţenii ucraineni au fost conduşi şi predaţi poliţiştilor din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de Sub Munte.de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list