Uragan de categoria 5 în Statele Unite Mexicane, Belize, Republica Guatemala, Republica Honduras. MAE a emis o atenționare de călătorie

Potrivit sursei citate, există posibilitatea ca acest uragan să atingă, pe 4 şi 5 iulie, coastele mexicane şi ale statelor din America Centrală menţionate.

"Uraganele de această intensitate reprezintă un risc major şi pot produce pagube semnificative imobilelor şi infrastructurii costiere. De asemenea, se pot anticipa anulări de zboruri sau întârzieri semnificative ale zborurilor de pe aeroporturile din zona Rivierei Maya şi a Peninsulei Yucatan din Statele Unite Mexicane, precum şi din Belize, Republica Guatemala şi Republica Honduras", transmite MAE, ]ntr-un comunicat publicat miercuri pe site-ul instituției.

În prezent, centrul uraganului este situat la 3.590 de kilometri sud-est de Cancun şi la 565 de kilometri de Barbados. Vântul maxim susţinut este de 260 km/h, cu rafale inclusiv de 300 km/h.

Autorităţile competente recomandă cetăţenilor să urmărească cu atenţie informările oficiale şi să fie pregătiţi pentru evacuare sau să se adăpostească corespunzător.

MAE recomandă cetăţenilor români să evite deplasările în Statele Unite Mexicane, Belize, Republica Guatemala şi Republica Honduras, iar în cazul în care se află în aceste ţări să respecte cu stricteţe instrucţiunile oferite de autorităţile competente din sfera protecţiei împotriva dezastrelor naturale şi a protecţiei civile, după cum urmează:

- Statele Unite Mexicane: Comisia Naţională a Apelor: https://ift.tt/NGVtg3d;

- Belize: Organizaţia Naţională de Management al Urgenţelor: https://ift.tt/1JPyquc;

- Republica Guatemala: Agenţia Naţională pentru Reducerea Dezastrelor: https://conred.gob.gt/;

- Republica Honduras: Comisia Permanentă pentru Situaţii de Urgenţă: https://copeco.gob.hn/.

De asemenea, se recomandă monitorizarea actualizărilor oferite de Centrul Naţional pentru Uragane, care funcţionează împreună cu Serviciul Naţional de Meteorologie din Miami-South Florida: www.nhc.noaa.gov, x.com/nhc_atlantic?lang=es.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane: +525552800447 şi +525552801869, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

Totodată, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Ciudad de Mexico: +525538833072.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet mexico.mae.ro şi www.mae.rode pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list