Surpriză pe șoselele din România: Un nou indicator rutier a fost introdus prin lege. Ce trebuie să facă șoferii la vederea acestuia

Un proiect de modificare a legii circulației a fost adoptat de Guvernul României. Alături de alte schimbări, noile norme includ introducerea unui indicator rutier nou.

Noul indicator aprobat de Guvernul României este unul de informare. Acesta este pătrat, de culoare verde, pe care sunt desenate, cu alb, două săgeți și o mașină.

În partea de sus scrie „PĂSTREAZĂ DISTANȚA", iar în partea de jos „2 SĂGEȚI = SIGURANȚĂ".

Acest indicator informează șoferii că trebuie să păstreze o distanță de cel puțin 2 săgeți față de mașina aflată în fața lor. Practic, regula celor „2 secunde", predată la cursurile de conducere defensivă, devine obligatorie, prin lege.

La întâlnirea acestui indicator, șoferii ar trebui să aibă față de mașina aflată înaintea lor o distanță de cel puțin două săgeți. Practic, aceasta este distanța considerată sigură la viteza maxim admisă pe acel tronson de drum.

Ioan Niculae: „România e condusă de OMV"! Acuzații către mafia lui Coldea. Cum a vrut să-i închidă firmele

Odată cu acest indicator, pe drumurile expres și pe autostrăzi urmează să fie introduse și noi marcaje rutiere.

Pe asfalt vor fi desenate marcaj de ghidare pentru păstrarea distanței de siguranță. Acestea sunt vârfuri de săgeată care vor fi desenate pe fiecare bandă de circulație.

Iar șoferii se vor avea, astfel, un reper mult mai ușor de urmărit. Pentru că, de la volan, conducătorii auto trebuie să aibă între ei și mașina din față cel puțin 2 săgeți.

Totuși, păstrarea acestei distanțe nu este obligatorie. Atât indicatorul cât și noile marcaje rutiere au doar rol informativ.

„În primul rând, trebuie să respectăm viteza maximă legală, pentru că în funcție de asta s-a calculat distanța între săgeți. Atâta timp cât între noi și mașina din față avem două săgeți, înseamnă că avem o distanță suficientă. Desigur, noi putem să lăsăm și mai mult", a explicat pe contul său de YouTube polițistul Tavi Perțea.

Coloane întregi de mașini cu români se îndreaptă spre Munchen înaintea meciului România-Olanda. Orașul, inundat de o „mare galbenă"de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list