Profesor de religie din Baia Mare, arestat pentru că ar fi hărțuit și agresat o minoră

Bărbatul ar fi trimis mai multe mesaje cu conținut sexual unei eleve de clasa a X-a de la liceul unde era profesor. Adolescenta i-a arătat mamei mesajele iar aceasta a alertat imediat polițiștii și procurorii băimăreni.

„Un băimărean a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Și asta după ce la data de 28 iunie, polițiștii au fost sesizați de o femeie cu privire la faptul că un bărbat ar fi efectuat mai multe apeluri telefonice și ar fi transmis mai multe mesaje unei minore, de 16 ani, care, prin frecvență și conținut, i-ar fi creat acesteia o stare de temere.

În urma cercetărilor, a fost identificat un bărbat, de 47 de ani, bănuit de comiterea faptei. În baza probatoriului administrat, la data de 8 iulie a.c., cel în cauză a fost reținut, pentru 24 de ore, iar ieri, 9 iulie, acesta a fost prezentat instanței care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile (…)", anunță polițiștii din Satu Mare.

Profesorul nu va mai preda religie niciodată

Într-un comunicat de presă publicat pe Facebook miercuri, 10 iulie, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureșului și Sătmarului anunță că profesorul nu va mai preda religie niciodată, după ce i-a fost retrasă binecuvântarea:

„Având în vedere situaţia gravă în care se află profesorul Cosmin Vasile Lăuran, care preda disciplina religie şi muzică la un liceu băimărean, aflat în arestul poliţiei, făcând subiectul unui dosar penal, Episcopia Ortodoxă Română a Maramureşului şi Sătmarului a hotărât de îndată retragerea binecuvântării de a mai preda disciplina religie pentru totdeauna în instituţiile şcolare, precum şi de a mai dirija vreun cor bisericesc din cuprinsul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului.

Astfel de cazuri de gravă degradare umană sunt incompatibile cu calitatea de creştin şi nu au ce căuta în sfera educaţiei sau a bisericii", a transmis biroul de presă al episcopiei.

SURSAde pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list