O glumă venită de la Kremlin: „Alegerile din Franța nu sunt democratice!”

Ministrul de externe rus Serghei Lavrov a declarat că alegerile legislative anticipate care au loc în Franţa "nu prea amintesc de o democraţie", într-un interviu publicat duminică pe canalul Telegram al jurnalistului de la televiziunea de stat rusă Pavel Zarubin, informează EFE. Lavrov face aceste afirmații în contextul în care, la recentele alegeri din Rusia, posibilii adversari ai lui Vladimir Putin au fost eliminați din cursă fără prea multe explicații.

În opinia lui Lavrov, al doilea tur al alegerilor din Franţa, "luând în calcul cele întâmplate, a fost conceput pentru a manipula voinţa alegătorilor exprimată în primul tur".

Şeful diplomaţiei ruse a indicat că, pentru al doilea tur, "unii candidaţi îşi retrag candidaturile".

"Acest lucru nu aminteşte prea mult de o democraţie", a apreciat el.

Lavrov a indicat că exprimarea directă a voinţei este rezultatul opiniei publice şi acest rezultat - a subliniat el - "este cunoscut".

"Iar dacă rezultatul primului tur ar fi folosit ca bază pentru formarea parlamentului, în Franţa s-ar produce schimbări foarte serioase", a conchis el.

 Franța își alege Parlamentul

 

Francezii aleg duminică 501 de deputaţi, după ce 76 dintre ei au fost deja aleşi în primul tur prin obţinerea a peste 50% din voturi în circumscripţiile lor.

Adunarea Naţională (RN), formaţiunea de extrema dreaptă a Marinei Le Pen, este favorită la victorie în toate sondajele de opinie, deşi departe de majoritatea absolută de 289 de locuri.de pe realitatea.net ext

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list