Marcel Ciolacu anunță investiții în fotbal după calificarea de la EURO. Academia lui Hagi, considerată un exemplu de bune practici

Noua strategie guvernamentală își propune să multiplice la nivel național modelul de succes impus de Academia lui Gheorghe Hagi, considerată un exemplu de bune practici în dezvoltarea tinerelor talente. Premierul a subliniat importanța acestui model și necesitatea extinderii lui pentru a sprijini și alte cluburi din țară.

„Cred că după performanța fotbaliștilor noștri la Euro 2024, care a declanșat emoție și mândrie națională, trebuie să facem pași concreți ca să asigurăm o naționalei o resursă constantă de tineri valoroși. De aceea, aprobăm un memorandum prin care finanțăm de la bugetul de stat academiile de fotbal publice sau private, pe baza clasificării făcute de Federația Română de Fotbal. Pentru fiecare leu cheltuit de FRF sau cluburi, statul român va aloca, de asemenea, un leu.

Singura condiție este ca destinația exclusivă a finanțării să fie pentru copii și juniori. Cred că acesta este traseul corect; este un model de succes pus în practică de Gică Hagi și Gică Popescu la Academia de la Constanța. Actuala națională are mulți jucători crescuți acolo, trebuie să recunoaștem asta, să ne înclinăm în fața lui Hagi și să multiplicăm acest exemplu la nivel național!", a spus Marcel Ciolacu.

Ciolacu: „Putem adopta chiar azi hotărârea de guvern prin care validăm calendarul alegerilor și închidem acest subiect"

de pe realitatea.net

Niciun comentariu

Random Posts

3/random/post-list